https://www.gerb.bg/bg

Шефът на пресцентъра на прокуратурата използван в грозна атака срещу институцията

Снимка: (архив) Борис Иванов, Информационна агенция „Нюз 24“ / www.news24sofia.eu

Със страх и тъга установих, че името ми в последните два дни присъства в негативна конотация в поредица от интервюта на един конкретен български съдия.

Това написа ръководителят на пресцентъра на прокуратурата във Facebook Веселин Иванов, шеф в дирекция „Публична комуникация“ в прокуратурата, във връзка с твърденията съдия Владислава Цариградска, че чрез обща позната с него била предупредена да кротува и че той отправил директно подобни предупреждения и към проф. Асена Сербезова.

Страх, защото от кого, ако не от съдия, гражданите трябва да очакват справедливост“ заявява Иванов. По думите му би трябвало съдията най-добре да съзнава тежестта на всяка една използвана дума, защото именно чрез силата на думите всеки един съдия правораздава. Той допълва, че български съдия издава присъда в телевизионен ефир на уважавани медии, като при това си служи с неверни внушения.

Тъга, защото моята личност се използва в опит за изкуствено генериране на напрежение и грозна атака срещу институцията Прокуратура на Република България„, пише Веселин Иванов. Той посочва, че това се случва в момент на предприети реални действия за прочистване и реформа на системата за първи път от над 10 години. Иванов заявява, че в рамките на процеса по реформиране на институцията заради недопустими практики в края на мандата на предходния главен прокурор още в средата на 2023 г. от дирекция „Публична комуникация“ са освободени шестима служители. За всичко това Веселин Иванов дал и съответните показания пред компетентен орган.

В същото време заявявам, че по никакъв начин, нито „преди часове“, нито в предходен период, аз или дирекция „Публична комуникация“, сме били ангажирани по какъвто и да е начин с публикации, отнасящи се до въпросния български съдия, тиражиращ публично името ми с непроверени твърдения и в разрез с Кодекса за етично поведение на българските съдии„, изтъква той, като допълва, че е лесно да се провери, че статии по адрес на съдия Цариградска има в определени сайтове далеч преди той да заеме настоящата си позиция в администрацията на прокуратурата.

Иванов подчертава, че звучи несериозно и дори отвъд рамките на разумното, че като съдебен служител си е позволил да отправя под каквато и да е форма заплаха към Владислава Цариградска и изобщо към магистрат или друг български гражданин. „За успокоение на въпросния съдия, който публично заявява амбиции за кариерно израстване, ще уточня, че и срещу моята личност в последните месеци забелязвам публикации, при това в същите сайтове, които госпожата определя като „жълти“ и „кафяви“, но не съм си позволил с това да ангажирам когото и да е, дори семейството си“, пише той. Веселин Иванов добавя, че тъжната реалност е такава. А предвид професионалната си ангажираност бил наясно, че обект на подобни негативни публикации са още десетки български прокурори, следователи и не малко съдии, но не бил забелязал те да правят от това кампании, в това число – предизборни.

spot_img
spot_img

Още от рубриката

Индия напълно изтегля войниците си от Малдивите

Индия изтегли всичките си войници от Малдивите преди крайния...

Най-малко 50 души са загинали при наводнения в Афганистан

Най-малко 50 души са загинали в Афганистан при наводнения...

Медведев предупреди: Русия може да атакува не само Украйна

Целта на планираните ядрените учения е да се оттренира...

Галъп: Около 3,6% от избирателите няма да подкрепят никого

Към началото на месец май сигурността на гласуване на...

48 деца се натровиха след хапване на сандвичи с яйца и сирене в градина в Сливен

Ръководството на детска градина "Елица" в Сливен е информирало...

САЩ подготвят нов пакет военна помощ от 400 милиона долара за Украйна

Съединените щати ще обявят нов пакет от военна помощ...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Румен Радев приветства ученическите гвардейски отряди в президентството

Капитаните на отрядите връчиха клетвените си обещания

Москва обеща на Лондон отговор за изгонването на военното аташе

Експулсирането на военния аташе от Великобритания и действията по...

Патриарх Кирил се помоли на Великден за защита на „свещените граници“ на Русия

Руският патриарх Кирил включи в словото си за пасхалната...

Ще продължи ли ЕС мисията си по охрана в Червено море?

Може да се очакват затруднения в мисията на ЕС за...

Радев увери Вишеградската група, че България е надежден енергиен партньор

България ще продължи да бъде надежден партньор в транзита...

„Алфа Рисърч“: ПП-ДБ донори на националните избори

Големият губещ на европейските избори ще е БСП

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg
https://www.gerb.bg/bg