https://www.gerb.bg/bg

Само Валентин Димитров е допуснат до последния кръг на конкурса за шеф на „Пирогов“

Изпълнителният директор на Валентин Димитров УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ ЕАД

Единственият допуснат кандидат до последния кръг на конкурса за нов управител на „Пирогов“ е настоящият директор Валентин Димитров. Това е обявено на сайта на Министерството на здравеопазването.

Другият кандидат – ортопедът д-р Атанас Андреев – няма да продължи към последния етап за избор на нов шеф на Университетската многопрофилна болница. Точните причини той да не бъде допуснат до следващия етап не са посочени.

Мандатът, който е с продължителност 3 години, на Валентин Димитров изтече на 22 април. Първоначално той заяви, че няма да се кандидатира, но в средата на май стана ясно, че все пак Димитров ще се бори за втория мандат.

Припомняме, че в края на ноември миналата година вътрешен одитен доклад на Министерството на здравеопазването откри финансови злоупотреби в „Пирогов“ и бяха назначени прокурорски проверки.

Позовавайки се на доклада, тогавашният здравен министър Христо Хинков отстрани Валентин Димитров от директорския пост. Но когато в началото на декември трябваше да бъде вписано новото ръководство на болницата, Софийският градски съд спря процеса по вписване заради подадена жалба от Валентин Димитров.

Заради тази рокада се разрази и скандал в Народното събрание, когато все още управляваха ГЕРБ и ПП-ДБ с премиер Николай Денков, тъй като ГЕРБ скочиха в защита на директора и поставиха условие той да не бъде сменян, за да участват дори и в гласуването на бюджета на държавата.

В края на април служебният здравен министър Галя Кондева реши проблема с директора на „Пирогов“, като отмени заповедта за уволнението му, с цел да осигури стабилност в най-голямата спешна болница у нас.

В края на март, когато Хинков беше в оставка, заяви, че прокуратурата трябва да се заинтересува какво става в „Пирогов“ – как се изписват лекарства, какво става със скъпоструващите лекарства, като посочи, че има достатъчно данни за досъдебно производство. Отново в края на април, когато Галя Кондева отмени заповедта за уволнението на Валентин Димитров, прокуратурата отказа да образува наказателно производство срещу изпълнителния директор, като мотив за отказа е липсата на данни за престъпление.

spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

РЕКЛАМА

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

САМО В News24sofia.eu! Инфарктно лято за медиците от Спешна помощ в Бургас

Едва с два реанимационни екипа разполага Центъра за спешна...

Пламен Киров: Имаме два парламента в мандат

50-ото НС вече е в мандат. Той започна да...

Борислав Гуцанов: България има нужда от силна лява партия

На България е необходима силна лява партия. Трябва да...

Малайзия иска да се присъедини към БРИКС

Малайзия се готви да се присъедини към групата на...

Напрежение и предупредителни изстрели по границата между Северна и Южна Корея

Военните на Южна Корея произведоха предупредителни изстрели, след като...

Поройни дъждове в Ел Салвадор взеха 11 жертви

Поройните дъждове, които връхлетяха тихоокеанското крайбрежие на Централна Америка...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Мария Захарова: САЩ търсят само изгода от договорите с Украйна

Съединените щати дори поставят под съмнение резолюциите на Съвета...

Ядрените сили ударно модернизират арсеналите си

Деветте държави в света с ядрено оръжие продължават да...

Хизбула отговори с ракетен залп по Израел след убийството на неин висш командир

Ливанската групировка Хизбула изстреля множество ракети по Израел в...

Петър Витанов не разбира войната, която БСП води с президентството

Положителен знак е желанието да се спре войната с...

Гърция затваря все повече туристически обекти заради жегите

Гърция затвори редица древни туристически обекти в Атина заради...

18-годишен участник в Олимпийските игри почина при инцидент с гмуркане

Кайт сърфистът Джаксън Джеймс Райс, който тази година трябваше...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg