https://www.gerb.bg/bg

Само Валентин Димитров е допуснат до последния кръг на конкурса за шеф на „Пирогов“

Изпълнителният директор на Валентин Димитров УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ ЕАД

Единственият допуснат кандидат до последния кръг на конкурса за нов управител на „Пирогов“ е настоящият директор Валентин Димитров. Това е обявено на сайта на Министерството на здравеопазването.

Другият кандидат – ортопедът д-р Атанас Андреев – няма да продължи към последния етап за избор на нов шеф на Университетската многопрофилна болница. Точните причини той да не бъде допуснат до следващия етап не са посочени.

Мандатът, който е с продължителност 3 години, на Валентин Димитров изтече на 22 април. Първоначално той заяви, че няма да се кандидатира, но в средата на май стана ясно, че все пак Димитров ще се бори за втория мандат.

Припомняме, че в края на ноември миналата година вътрешен одитен доклад на Министерството на здравеопазването откри финансови злоупотреби в „Пирогов“ и бяха назначени прокурорски проверки.

Позовавайки се на доклада, тогавашният здравен министър Христо Хинков отстрани Валентин Димитров от директорския пост. Но когато в началото на декември трябваше да бъде вписано новото ръководство на болницата, Софийският градски съд спря процеса по вписване заради подадена жалба от Валентин Димитров.

Заради тази рокада се разрази и скандал в Народното събрание, когато все още управляваха ГЕРБ и ПП-ДБ с премиер Николай Денков, тъй като ГЕРБ скочиха в защита на директора и поставиха условие той да не бъде сменян, за да участват дори и в гласуването на бюджета на държавата.

В края на април служебният здравен министър Галя Кондева реши проблема с директора на „Пирогов“, като отмени заповедта за уволнението му, с цел да осигури стабилност в най-голямата спешна болница у нас.

В края на март, когато Хинков беше в оставка, заяви, че прокуратурата трябва да се заинтересува какво става в „Пирогов“ – как се изписват лекарства, какво става със скъпоструващите лекарства, като посочи, че има достатъчно данни за досъдебно производство. Отново в края на април, когато Галя Кондева отмени заповедта за уволнението на Валентин Димитров, прокуратурата отказа да образува наказателно производство срещу изпълнителния директор, като мотив за отказа е липсата на данни за престъпление.

spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

РЕКЛАМА

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Никой не знае какво се случва с разследването за Нотариуса и Пепи Еврото

Няма публична информация какво се е случило по разследването...

Тази година още хеликоптери за гасене на пожари няма да има

Тази година хеликоптери за гасене на пожари няма да...

Съдът остави в ареста двамата медици, източвали НЗОК

Двамата медици от Пловдив, източвали НЗОК, остават в ареста, съобщава...

Русия не приема ултиматуми за втора мирна среща за Украйна

Опитите Русия да бъде въвлечена във втора мирна среща...

Румен Радев: Политическата ни система е тежко заболяла (ВИДЕО)

Инсталирането в българската политика на тежко компрометирани фигури като...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Изтеглят от пазара опасни вейпове с формата на детска играчка

Изтеглят от пазара опасни вейпове с форма на детска...

КНСБ настоява за ръст на заплатите в обществения сектор с поне 10%

КНСБ настоява за ръст на заплатите в обществения сектор...

В Непал издирват 65 души, след като свлачища завлякоха два автобуса в река

Свлачища завлякоха в река два автобуса с най-малко 65...

17 души загинаха при израелски атаки в Газа

Водят се сражения в няколко района в анклава

Джо Байдън: Ще се оттегля от изборите само след забрана от лекар

Президентът Джо Байдън заяви, че би преосмислил кандидатурата си...

Президентът на Иран към САЩ: Няма да се поддадем на натиск

Съединените щати трябва да осъзнаят, че Иран няма да...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg