https://www.gerb.bg/bg

Съдът отложи делото срещу Васил Михайлов заради болни адвокати

Васил Михайлов, снимка: архив БГНЕС

Софийски районен съд отложи делото срещу прокурорския син Васил Михайлов. Оказа се, че и двамата му адвокати са депозирали болнични листове.

По информация на бТВ защитникът Велин Велинов обявил, че е с възпален ахилес, а Любомир Таков просто е в болничен до 26 септември.

Наблюдаващият прокурор поиска да бъде осигурен служебен защитник, но съдът прецени, че това е първо отсъствие на адвокатите и няма данни това поведение да е тенденциозно. Затова и отказа да бъде назначен служебен защитник.

Прокурорският син от Перник трябваше днес да се изправи пред съда за нанасяне на средни телесни повреди на трима души, леки телесни повреди по хулигански подбуди на двама, хулиганство и закана с убийство към бившата си приятелка.

Припомняме, на 13 септември Софийската районна прокуратура повдигна поредно обвинение срещу Васил Михайлов, като този път бе за закана с убийство на жена при условията на продължавано престъпление.

В тази връзка бе обискирана къщата на чичото на прокурорския син, където той е под домашен арест. Очакваше се прокуратурата да поиска постоянния арест на Васил Михайлов, но до този момент такава информация не е съобщавана.

Припомняме и за другите повдигнати обвинения срещу Васил Михайлов- той бе привлечен към наказателна отговорност за нанасяне на телесна повреда от 11 юни 2022 г. и прекара 5 месеца в ареста, но впоследствие бе пуснат под домашен арест.

Още на следващия ден обаче се появиха сигнали, че той нарушава наложената му мярка за неотклонение. След проверка бе установено, че гривната му за проследяване невинаги е излъчвала сигнал.

Въпреки че съдът първоначално отказа да върне Михайлов в ареста, прокуратурата протестира това решение. Така, на 10 ноември миналата година му бе наложена отново мярка „задържане под стража“.

Васил Михайлов е подсъдим за 8 престъпления, сред които причиняване на леки и средни телесни повреди по хулигански подбуди и закана за убийство.

През април тази година той се призна за виновен и по друго дело – за побой в Созопол. По силата на одобрено от съда споразумение между Михайлов и прокуратурата му беше беше наложено наказание от 1 година и 6 месеца пробация и 100 часа безвъзмезден труд в полза на обществото.

През юни Софийският районен съд реши мярката на прокурорския съд пак да е „домашен арест„, впоследствие това постановление бе отменено, но през юли в крайна сметка Михайлов отново беше пуснат на свобода с електронна гривна.

spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

РЕКЛАМА

spot_img

Още от рубриката

СИГНАЛ ДО News24sofia.eu! Педофил ли е лицето Димитър Димов? (СНИМКИ)

Скандален сигнал поучи Информационна агенция News24sofia.eu от наша читателка,...

Катастрофа затрудни движението по бул. „Шести септември“ в Пловдив

Катастрофа между две леки коли затруднява движението по бул....

ЦИК официално обяви новите български евродепутати

Централната избирателна комисия (ЦИК) прие на свое заседание днес...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Французите ще направят правилния избор на предсрочния вот, уверен Макрон

Президентът на Франция Еманюел Макрон изрази увереност, че французите ще...

Байдън няма да помилва сина си Хънтър

Президентът Джо Байдън в четвъртък изключи възможността за помилване...

Мария Захарова: Вече е норма европейски държави да преследват руснаци

Преследването на руснаците в европейските страни се превърна в...

Надежда Нейнски не вижда как ще се състави коалиция

Резултатите от изборите са една голяма червена лампа за...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg