https://www.gerb.bg/bg

Съборено от вятъра дърво спря временно влаковете във Враца

Снимка: архив „Дневник“

Движението на влаковете във Враца временно е било преустановено заради съборено от слилния вятър дърво пред пътническа композиция.

Влакът от Видин се ударил в поваленото върху релсите дърво малко след 9 часа. „Видяхме дървото, но се ударихме. Предприех всички мерки за спиране, обаче те се оказаха недостатъчни. Просто нямаше как да го избегнем. Ние се спасихме в машинното с колегата“, коментира машинистът Стойко Стойков пред bTV.

Дървото повалило и стълб от контактната мрежа. „Просто видяхме, че стълбът пада. Има поражения по влака. Има счупено стъкло. Има дори ранен пътник. Цялото стъкло направо падна върху жена. Помолихме всички да слязат от влака. С каквото можахме помогнахме на всички да не се паникьосват„, разказва кондукторът Никола Илиев, цитиран от медията.

По-рано сутринта пък малък камион се преобърнал върху автомобили в квартал „Дъбника“ във Враца. Покрив на кооперация е почти изцяло разрушен.

От общината обещават да съдействат на пострадалите чрез Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерски съвет. „Разчитаме на държавата за подкрепа за финансиране на част от щетите, за които няма застраховка„, коментира пред bTV кметът на Враца Калин Каменов.

Припомняме, че заради силния вятър постъпиха стотици сигнали за паднали дървета и ламарини, счупени клони и прозорци, компрометирани покривни конструкции на територията на община Враца и още вчера бе обявено частично бедствено положение. Засега то остава в сила.

spot_img
spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

САЩ притеснени от законопроекта за чуждестранните агенти на Грузия

Съединените щати са дълбоко разтревожени от стихващата демокрация в...

БДЖ пак променя движението на влаковете през гара София Север

БДЖ въвежда допълнителни промени в движението на влаковете през...

Полицията в Хасково издирва 13-годишно момче

Младежът не се е прибрал от училище

Гвоздейков свежда до минимум закъсненията на влаковете

Новата организация на движението по бул. Витоша не е...

Силна магнитна буря удари Земята (СНИМКИ)

Силна магнитна буря е ударила Земята през последните часове,...

САЩ призна, че Израел може и да е в нарушение на международното право

Администрацията на Байдън в петък призна, че използването на...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

България и Азербайджан задълбочават сътрудничеството си (СНИМКИ)

България и Азербайджан скрепиха двустранното си сътрудничество, съобщи БНТ. Президентът...

Радев иска повече пари за отбрана и отчет от Главчев за частната болница

Войската ни винаги е била стожер на държавността. Това...

Русия строи база за ядрения си арсенал в Беларус

Осиповичи е част от военната история на бившия СССР

Руските ядрени учения са отговор на западните изявления за изпращане на войски в Украйна

Обявените днес руски тактически ядрени учения са отговор на изявленията на западни...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg
https://www.gerb.bg/bg