https://www.gerb.bg/bg

С 53 приети закона се похвали 48-ото Народно събрание

48-ото Народно събрание е приело по време на мандата си 53 закона, 90 решения и две декларации. Това сочи справка за периода от 19 октомври 2022 г. до 2 февруари 2023 г., разпространена от парламентарния пресцентър.

За този период НС е успяло да проведе 50 пленарни заседания, 8 от които – извънредни.

В парламента са внесени 205 законопроекта, 134 от тях – от народни представители. По време на приключилия днес мандат в законодателния орган са постъпили също 7 проекта за обръщения и декларации и 141 проекторешения, 122 от които са били внесени от депутати.

За втората си сесия от 4 януари до 2 февруари 2023 г. 48-ото Народно събрание се отчита с 16 пленарни заседания, две от които – извънредни, както и 29 закона, 32 решения и гласуваната днес Декларация във връзка с ескалиращите агресивни антибългарски прояви в Република Северна Македония.

Парламентарен контрол е проведен в 6 редовни петъчни пленарни заседания и в 5 извънредни заседания. Блицконтрол е проведен в 3 заседания, като са зададени 35 въпроса от народни представители от всички парламентарни групи. В 48-ото Народно събрание са зададени общо 1321 въпроса и са отправени 57 питания.

66 часа и 36 минути е използваното парламентарно време за осъществяване на контролната функция на Народното събрание чрез въпроси, питания, изслушвания и блицконтрол. Проведени са 11 изслушвания по чл. 111 от Правилника за организацията и дейността на Народното събрание. От зададените въпроси с писмен отговор са 1050, а 271 – с устен. При питанията 24 са били с писмен отговор, а 33 с устен. Отговорено е на 1130 въпроса и на 43 питания, а 34 въпроса и 5 питания са оттеглени. Най-много въпроси и питания през мандата са били внесени от народни представители от ПГ „Демократична България“ – 361 въпроса и 14 питания. От ПГ „Продължаваме промяната“ са отправили 331 въпроса и 17 питания, от ПГ на ГЕРБ-СДС – 232 въпроса и 6 питания, от ПГ „Възраждане“ 157 въпроса и 11 питания. От ПГ на „БСП за България“ са внесени 153 въпроса и 6 питания; от ПГ „Български възход“ – 74 въпроса и от ПГ на ДПС – 30 въпроса и 3 питания.

През втората сесия са зададени 387 въпроса и 7 питания, имало е и 3 изслушвания. Парламентарен контрол е провеждан в две петъчни пленарни заседания и в едно извънредно заседание, веднъж е имало блицконтрол – като са зададени 13 въпроса. Използваното парламентарно време за осъществяването на контролната функция на Народното събрание е 17 часа и 40 минути. От зададените въпроси 358 са с писмен отговор, а 29 – с устен. Отговорено е на 259 въпроса, а 9 са оттеглени. От отправените питания 3 са писмени, а 4 – устни. Отговорено е на две питания и две са били оттеглени. Най-много отново са били въпросите и питанията, внесени от депутати от ПГ на „Демократична България“ (116 въпроса и едно питане). От ПГ „Продължаваме промяната“ са задали 97 въпроса и 3 питания, от ПГ на ГЕРБ-СДС – 60 въпроса, от ПГ „Възраждане“ – 48 въпроса и две питания, от ПГ „БСП за България“ – 45 въпроса, от ПГ „Български възход“ – 19 въпроса, от ПГ на ДПС – 7 въпроса и едно питане.

spot_img
spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

САЩ притеснени от законопроекта за чуждестранните агенти на Грузия

Съединените щати са дълбоко разтревожени от стихващата демокрация в...

БДЖ пак променя движението на влаковете през гара София Север

БДЖ въвежда допълнителни промени в движението на влаковете през...

Полицията в Хасково издирва 13-годишно момче

Младежът не се е прибрал от училище

Гвоздейков свежда до минимум закъсненията на влаковете

Новата организация на движението по бул. Витоша не е...

Силна магнитна буря удари Земята (СНИМКИ)

Силна магнитна буря е ударила Земята през последните часове,...

САЩ призна, че Израел може и да е в нарушение на международното право

Администрацията на Байдън в петък призна, че използването на...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Италия спаси 90 бедстващи мигранти в Средиземно море

Италианската хуманитарна група "Спешна помощ" съобщи в събота, че...

Откриха труп на тийнейджърка в багажника на кола в германския град Регенсбург

Все още не е ясно колко време колата е стояла на подземния паркинг

Търговците пропищяха от крадци

Българската ритейл асоциация (БРА) - търговците на дребно с...

220 хиляди лв. дава държавата за обезщетения за забавени дела

Служебният кабинет одобри допълнителни разходи в размер на 220...

Жертвите на наводненията в Бразилия се увеличават, а дъждовете се завръщат

Дъждовете се завърнаха в бразилския щат Рио Гранде до...

БЧК е помогнал на над 218 000 души през 2023 г.

Над 218 000 души, сред които близо 11 000...

Премиерът увери западни посланици в европейската ни ориентация

Служебният министър-председател Димитър Главчев се срещна с посланиците на страните...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg
https://www.gerb.bg/bg