https://www.gerb.bg/bg

Руският посланик в Италия съди La Stampa, че насърчавал насилие срещу Путин

Снимка: EPA / Информационна агенция News24sofia.eu

Посланикът на Русия в Италия обяви в петък, че съди La Stampa, след като твърди, че всекидневникът насърчава насилието срещу руския президент Владимир Путин в статия, съобщава „Политико“.

Сергей Разов обвини вестника, че „привлича и толерира престъпление„, съобщи „Ройтерс“, след като La Stampa публикува статия, озаглавена „Войната между Украйна и Русия: ако убийството на Путин е единственият изход“ на 22 март — твърдения, че главният редактор категорично отрича.

Статията, анализ на това дали убийството на Путин морално и практически би било добро нещо, е двусмислена и не се ограничава с призивите за убийство на руския лидер. Докато авторът Доменико Кирико обсъжда различни сценарии за убийството на Путин, той също така твърди, че убийството на „диктатор“ има прилики с „терористичните практики“ и предполага, че това може да „задейства още по-лош хаос„.

Но руският посланик опроверга статията. „Разбира се, че това е извън етиката, морала и правилата на журналистиката„, каза Разов на излизане от прокуратурата в Рим.

Работя в Италия от осем години… ние направихме много, за да изградим мостове, да укрепим връзките в икономиката, културата и други области – но със съжаление, сега всичко се обърна с главата надолу“, добави той.

Главният редактор на La Stampa се противопостави на твърденията на Разов. Масимо Джанини каза, че неговият вестник няма да приеме уроци от Русия и отбеляза, че „ние обичаме свободата, ще продължим да я защитаваме въпреки всички заплахи и всички сплашвания, защото знаем, че сме от правилната страна на историята“.

Джанини твърди, че в статията се посочва само, че убийството на руския президент се появява — включително сред правителствата — като възможно решение на настоящата криза и каза, че основната идея на статията е „точно обратното“ на това, което казва Разов, защото заключението е, че убийството на Путин би влошило нещата още повече.

Докато предишните италиански лидери, включително Силвио Берлускони, се радваха на топли отношения с Путин, настоящият премиер Марио Драги зае по-пронатовска линия, след като встъпи в длъжност през 2021 г.

spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

РЕКЛАМА

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Учени очакват рекорден сезон на урагани

Сезонът на ураганите в Атлантическия океан започва в петък,...

Силно земетресение е станало край Нова Зеландия

Няма информация за щети и пострадали

Мълния предизвика горски пожар в Ростовска област

Пожарникари се борят с огнената стихия

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Бразилия отзова посланика си в Израел, след като критикува войната в Газа

Президентът на Бразилия Луис Инасио Лула да Силва оттегли...

Путин назначи бившия си бодигард за секретар на Държавния съвет

Алексей Дюмин е спряган за наследник на руския лидер

Председателски съвет в НС решава дали да изслуша Димитър Главчев за „Сребреница“

Дипломацията обича тишината. Това заяви пред bTV във връзка...

Мълния падна в двора на Софийската митрополия

Това се е случило при снощната гръмотевична буря

Поддръжниците на Тръмп призовават за бунтове и насилие след присъдата

Поддръжниците на бившия президент Доналд Тръмп, разгневени от присъдата...

Русия предупреждава, че ядрените ѝ заплахи срещу Украйна не са блъф

Русия не блъфира, когато говори за възможността да използва...

Президентът на Филипините е притеснен от нов китайски закон за Южнокитайско море

Днес президентът на Филипините Фердинанд Маркос нарече новите правила, очертани...

Централна Европа настоява за действия срещу газовата тарифа на Германия

Австрия, Чехия, Унгария и Словакия настояват Брюксел да предприеме...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg