https://www.gerb.bg/bg

Русия не е изненадана от новите санкции на ЕС

Снимка: EPA

Москва не е изненадана от плановете на Европейския съюз (ЕС) да въведе нов пакет от санкции срещу Русия. Това заяви в понеделник руският външен министър Сергей Лавров по време на посещението си в Хавана, съобщава „Интерфакс“.

Отдавна не се учудваме, че ЕС живее свой собствен живот, не се грижи за благосъстоянието на гражданите на своите страни, а за това да бъде в крак със САЩ в антируската истерия, отговори той на въпрос какво мисли за новия пакет от санкции на ЕС Сега, съдейки по развитието на ситуацията, Съединените щати губят първенството на ЕС в тази русофобска кампания. Нека историята постави всичко на мястото си, а жителите на страните членки на ЕС сами да си направят изводите кого са довели на власт„, ​​каза министърът.

Припомняме, че по-рано в понеделник, ръководителят на дипломацията на ЕС Жозеп Борел заяви, че очаква 13-ият пакет от антируски санкции да бъде одобрен до 24 февруари.

Европейският съюз трябва „най-малкото да затегне“ санкциите срещу Русия след смъртта на Алексей Навални, тъй като „полумерките“ не са достатъчни, за да спрат руския президент Владимир Путин. Това заяви министърът на външните работи на Литва Габриелиус Ландсбергис.

Ако Украйна падне, на всички им е пределно ясно: ние ще бъдем следващите. Путин няма намерение да спре, той не би могъл да спре„, предупреди той преди срещата на външните министри на ЕС в Брюксел, на която ще присъства и вдовицата на руския опозиционер.

Навални – най-страшният вътрешен противник на Путин, почина в петък в арктическата наказателна колония „Полярен вълк“, където излежаваше 30-годишна присъда.

На свой ред германският външен министър Аналена Бербок обяви, че Европейският съюз е напът да приеме своя 13-ти пакет от санкции срещу Русия, който ще бъде насочен към сектора на дроновете.

Нейното изявление също бе направено преди срещата на външните министри от ЕС и дава сигнал за съгласувани усилия за затягане на ограниченията върху технологиите, които биха могли да укрепят военния капацитет на Русия.

Бербок разкри, че санкционният пакет е почти финализиран и ще бъде обсъден между външните министри на Съюза.

Видяхме бруталната сила, с която руският президент репресира собствените си граждани, които излизат на улиците, за да протестират за свобода, или пишат за това във вестниците„, посочи Бербок. „Ще предложим нови санкции предвид смъртта на Алексей Навални„.

Страните членки на ЕС със сигурност ще предложат санкции срещу отговорните, потвърди и върховният представител на Европейския съюз по въпросите на външната политика и сигурността Жозеп Борел. Основният отговорник е самият Путин. Можем да отслабим институционалната структура на пенитенциарната система в Русия„, отбеляза той, като посочи кого ЕС ще добави към списъка си с лица, подложени на замразяване на активи и забрана за пътуване. Не забравяйте обаче кой е истинският отговорник за смъртта на Навални, настоя все пак Борел.

spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

РЕКЛАМА

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

МОН предлага по-голяма зимна за ваканция за сметка на 4 други почивни дни

Две по-дълги ваканции през новата учебна година предлага Министерството...

Костадинов: Съдебната реформа отиде в кошчето

Това, че съдебната реформа отиде в коша за боклук...

Системата на Центъра за градска мобилност в София се срина

Системата на Центъра за градска мобилност в София се...

КС отмени съдебната реформа и се раздели за правомощията на президента

Конституционният съд се произнесе с решение по конституционно дело...

Парламентът даде мандат за ускоряване приемане на еврото в България

Депутатите приеха проект на решение за ускоряване и завършване...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Tesla започва производството на хуманоидни роботи

Те ще бъдат пуснати в продажба през 2026 г.

Пожарът в Гърция бавно настъпва към България

Огънят е на по-малко от километър от границата

Синя София предлага шест общински дружества да станат публични

Синя София" внесе доклад в Столичния общински съвет (СОС),...

Путин предупреди разделящите нацията с наказания

Руските следователи работят ефективно в Донбас и Новорусия, събирайки...

Кабинетът Главчев се разграничи от прием на Webit с билети до 3000 евро

От страна на настоящото правителство не са поемани никакви ангажименти относно...

Тежка ситуация на Беклемето отчитат премиерът и МВР шефът (СНИМКИ/ВИДЕО/ОБНОВЕНА)

Ситуацията с пожара на Беклемето е много сложна, защото...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg