https://www.gerb.bg/bg

Русия има доказателства, че Киев иска да превземе Запорожката АЕЦ

Снимка: архив EPA

Специалните части на Силите за специални операции на украинските въоръжени сили (ВСУ) планират действия за превземане на Запорожката атомна електроцентрала (ЗАЕЦ). Това съобщи ТАСС, като цитира свой източник.

Специалните части на Силите за специални операции на украинските въоръжени сили, обучени от британски инструктори, планират действия за превземане на Запорожката атомна електроцентрала„, каза събеседникът на агенцията, отбелязвайки, че това може да стане в началото на октомври.

Припомняме, че по-рано през септември експертите от Международната агенция за атомна енергия (МААЕ), изпратени в ЗАЕЦ, съобщиха, че са чули множество експлозии. Това е възможен знак за повишена военна активност в региона, която също може да представлява потенциална заплаха за ядрената безопасност и сигурност на обекта.

Малко повече от година, след като МААЕ установи постоянно присъствие в най-голямата атомна електроцентрала в Европа (АЕЦ), за да помогне за предотвратяване на авария там по време на конфликта в Украйна, цялостната ситуация в съоръжението остава изключително несигурна, каза тогава генералният директор Рафаел Гроси.

Каквото и да се случи в зона на конфликт, където и да е, всеки ще загуби от ядрена авария и аз настоявам да се вземат всички необходими предпазни мерки, за да се избегне това„, каза той.

spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

РЕКЛАМА

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

СИГНАЛ ДО News24sofia.eu! Педофил ли е лицето Димитър Димов? (СНИМКИ)

Скандален сигнал поучи Информационна агенция News24sofia.eu от наша читателка,...

Катастрофа затрудни движението по бул. „Шести септември“ в Пловдив

Катастрофа между две леки коли затруднява движението по бул....

ЦИК официално обяви новите български евродепутати

Централната избирателна комисия (ЦИК) прие на свое заседание днес...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Украйна преговаря за частично отписване на дълга

Киев води преговори за преструктуриране с кредиторите

Борислав Сарафов иска промени в Наказателния кодекс

Главен прокурор Борислав Сарафов иска промени в Наказателния кодекс...

Главчев е доволен от организацията на изборите

Изборите протекоха честно и прозрачно, каквато бе и основната...

БДЖ променя разписанието и маршрута на някои влакове заради ремонт

Променя се разписанието и маршрута на някои влакове заради...

ЦИК официално обяви новите български евродепутати

Централната избирателна комисия (ЦИК) прие на свое заседание днес...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg