Румен Радев: Предложенията за промени в Конституцията целят единствено печелене на време и бетониране на статуквото

Views 27519
0 0
Румен Радев, снимка: Информационна агенция News24sofia.eu

Предложенията за промени в Конституцията целят единствено печелене на време и бетониране на статуквото. Това каза президентът Румен Радев на Паметника на свободата на връх Шипка по повод 143 години от Шипченската епопея, предаде „Фокус“.

Трябва да е ясно, че пътят към конституционни промени минава през незабавните оставки на правителството и главния прокурор, саморазпускане на парламента и предсрочни избори. Предложенията за промени в Конституцията целят единствено печелене на време и бетониране на статуквото. Мафията се опитва да вкара България в глух коловоз. Опитва се да скрие корупцията, чекмеджетата, записите, беззаконията и рекета зад неграмотните брътвежи за нова Конституция, заяви Радев.

Днешният парламент е дискредитиран. Загубил е вече легитимност и достойнство. Виждаме как партии сменят позициите си през 24 часа и се превръщат все повече в символ на самоунижението. Единственото вярно решение е саморазпускане на това Народно събрание, посочи той.

Контакти и информация за автора:

Репортер по темата: Дияна Георгиева

editor
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

Борисов: „Fitch“ потвърди кредитния рейтинг на България със стабилна перспектива

Международната рейтингова агенция „Fitch“ потвърди дългосрочния кредитен рейтинг на България в чуждестранна и местна валута ‘BBB’ със стабилна перспектива. Това съобщи премиерът Бойко Борисов в профила си във Facebook. Международните експерти отчитат, че благодарение на фискалната стабилност и натрупания излишък – икономиката ни издържа на натиска. Влизането ни в чакалнята […]