https://www.gerb.bg/bg

Росен Желязков спира микрофона на депутатите (ДОКУМЕНТ)

Снимка: Микка Симидчиева, Информационна агенция News24sofia.eu

Пресконференции, брифинги, срещи с журналисти, кръгли маси, дискусии и други подобни мероприятия с участието на външни лица в Народното събрание вече ще трябва да се организират с мотивирано предложение на председателя на съответната парламентарна група или парламентарната комисия във връзка с дейността им, до председателя на Народното събрание.

Това е заповед на настоящия председател Росен Желязков, подписана днес и която се разпространява мълниеносно сред опозицията. Заповедта е за промяна на чл. 22 ал.7 от Правилника за работа на Народното събрание.

Тя идва обаче след като днес от БСП обявиха, че утре ще направят публичен доклада от комисията за договора с Боташ, който така и не влиза в дневния ред на Народното събрание въпреки настояването както на опозицията, така и на ПП-ДБ.

Отделно на това днес от ПП-ДБ поискаха от Росен Желязков да свика заседание на комисията за Турски поток, която въпреки че беше гласувана, е без избран председател и не може да се събере. За разлика от нея, комисията за разследване на контрабандните канали в Митниците и евентуалното участие на Асен Василев в тях, която има председател, Тошко Йорданов, днес се събра на второ заседание в рамките на седмицата.

От ПП-ДБ анонсираха днес, че на първото заседание биха поканили да бъдат изслушани и представители на BG elves, които реално разполагат с копието на т.нар. Пътна карта за изграждане на Турски – Балкански поток, изтекли от електронната поща на секретарят на руския политик Бабаков.

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img
Тодор Стефанов
Тодор Стефановhttp://www.news24sofia.eu
Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.

Още от рубриката

С какъв хеликоптер може да е пътувал Раиси?

Иранският президент и външният министър все още са в...

Турция и Саудитска Арабия са готови да помагат на Иран

Властите издирват хеликоптера на президента Раиси

Би Би Си: Какво означава „твърдо кацане“ в авиацията?

Терминът се използва основно от руските медии

Здравният министър отрече за лобистки натиск за частната болница „Мама и аз“

"Категорично нямаше лобистки натиск за разрешаване строежа на частната...

Военен камион се заби в бус с туристи на АМ „Тракия“

Шофьорът на камиона обяснил, че спирачките му отказали

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Турция и Саудитска Арабия са готови да помагат на Иран

Властите издирват хеликоптера на президента Раиси

8 убити при стрелба в Мексико сити

Най-малко 8 души са били убити при масова стрелба...

Президентът на Египет: Израел не полага усилия за спиране на огъня в Газа

Израел продължава да избягва усилията за постигане на прекратяване...

Франция впрегна 600 полицаи да премахват барикадите в Нова Каледония

Френската полиция се опитва да възстанови реда на островната...

Прокуратурата изплаща 74 хил. лв. обезщетение на наследниците на Алексей Петров

Прокуратурата изплаща 74 хил. лв. обезщетение на наследниците на...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg