https://www.gerb.bg/bg

Рашков очаква Гешев да започне да иска депутатски имунитети

Снимка; архив БГНЕС

С действията си Иван Гешев дискредитира самия себе си, а в скоро време по всяка вероятност обвинител номер едно ще поиска свалянето на имунитети на депутати. Това коментира пред Нова телевизия народният представител от ПП/ДБ, бивш вътрешен министър и бивш кандидат за главен прокурор в края на 90-те Бойко Рашков.

Пресконференцията на Гешев бе глупава, защото Иван Гешев се самообвини в грехове, които един магистрат не може да си позволи – във връзки с политически лица, които той не може да си позволи. (…) Това е въпрос на морал. Не може да държиш дела на трупчета, да не ги движиш и да чакаш удобен момент, когато твоите приятели действат по начин, който не те устройва„, коментира действията на главния прокурор Рашков.

Според него Гешев много греши в поведението си, като така настройва против себе си не само политиците, а и членове на прокуратурата, в това число и заместника си Борислав Сарафов. Имало и много силен аргумент той да бъде свален от поста.

Гешев нарече политическата класа „политически боклук“. Ако имаме работещ инспекторат, ВСС, само заради тези думи на Гешев той трябва да излети от поста главен прокурор. От това по-сериозно нарушение на етичния кодекс на магистрата в момента не виждам.“

Ще завалят и искания за снемане на депутатски имунитети: „Очакваме да бъде по-конкретен, включително и с искания за снемане на имунитет. Към кого не мога да ви кажа, макар и да предполагам. Нека видим в близките дни какво ще предприеме. Ако ме питате за Борисов, възможно е.“

Рашков направи и прогноза, че първият мандат на ГЕРБ няма да успее да получи необходимата подкрепа в пленарна зала.

Снимка: архив БГНЕС

Това което се случва, не е просто един криминален сериал с елементи на политически трилър, това е разпад на държавността до опасни нива. Тази позиция заяви пред бТВ Надежда Йорданова от ПП/ДБ и бивш правосъден министър.

По думите й съдебната система явно не е способна да се справи, когато главният прокурор уронва престижа на съдебната власт и в рамките на няколко дни изникват съмнения за сериозни престъпления. И вместо да има образувани досъдебни производства, ние гледаме надиграване с пресконференции, изтъква Йорданова.

Прокуратурата започна да усеща, че рано или късно ще се стигне до реформа, смята депутатът от ПП/ДБ.

От друга страна политическите сили се стреснаха- от ГЕРБ/СДС започнаха да обещават, че ще се включат в съдебната реформа, впоследствие БСП и ДПС също се включиха.

Те разбраха, че няма накъде да я отлагат, след като започнаха да получават заплахи от главния прокурор, посочи Йорданова.

Според нея Иван Гешев е опасен единствено за авторитета на съдебната власт и държавността. Вярвам, че той не може да застраши и увреди съдбите на политици, тъй като в съдебната власт има съвестни хора, които да му попречат, допълни депутатът от ПП/ДБ.

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Мълния падна в двора на Софийската митрополия

Това се е случило при снощната гръмотевична буря

Доналд Тръмп ще обжалва присъдата за фалшифициране на документи

Това може да стане след като тя бъде произнесена

В Полша се появи фалшива новина за мобилизация, подозират хакерска атака

Полската агенция за печат (PAP) вероятно стана жертва на...

ЕС налага още санкции на Северна Корея заради ядрените програми

Европейският съюз наложи още санкции на Северна Корея заради продължаващите ѝ усилия...

Съдът няма да се занимава с глобата от ЦИК за ПП-ДБ

Върховният административен съд остави без разглеждане жалбата на Николай...

Делян Пеевски размаха пръст на руския патриарх Кирил

От ДПС разпространиха отново снимката срещата на Делян Пеевски...

Осъдиха условно подкупния шеф на ТЕЛК-Габрово

Осъдиха условно председателя на ТЕЛК - Габрово за искане и получаване...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Локомотив (Пд) – ЦСКА 1:0 (Развой на срещата по минути)

Локомотив Пловдив и ЦСКА излизат един срещу друг в...

Добри новини: Намерих 7-годишния Никола изчезнал в Банкя (ВИДЕО)

В акцията се включиха много доброволци - екипи на Столичната община, на СДВР, на жандармерията

Руските военни убедени, че Москва е защитена от далекобойните украински дронове

Украинските дронове имат способността да нанасят удари на до 2500...

Естония: Китай не сътрудничи за скъсаните кабели в Балтийско море

Държавният прокурор на Естония Триину Олев съобщи, че Китай не...

Силен вятър откъсна покрива на училище в Краснодар

Силен порив на вятъра откъсна покрива на училище в...

Ню Делхи регистрира най-високата си температура от почти 50 градуса по Целзий

Ню Делхи регистрира най-високата си температура от почти 50...

Путин в обятията на Си Дзинпин – прегръдката, която задушава

Основната цел на посещението на руският президент Владимир Путин...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg