Рашков не е говорил с „Продължаваме промяната“

Views 45970
0 0
Снимка/източник: Информационна агенция News24sofia.eu /Васил Димитров/

Служебният вътрешен министър Бойко Рашков заяви, че от партия „Продължаваме промяната“ не са водили разговор с него за министър в проектокабинета на Кирил Петков и Асен Василев.

Във връзка с твърденията на кандидата за президент проф. Анастас Герджиков, че МВР са влизали в СУ, Рашков уточни, че учебните заведения са места, където полицейските органи могат да отидат и ако се налага, да извършат проверки. Рашков обаче не е чул реакции от другите ректори да са влизали в някой конкретен университет.

Никой от МВР или от някоя друга структура не е имал за цел да постави в неблагоприятна светлина или ситуация проф. Анастас Герджиков, добави Рашков.

По думите му един от кандидатите трябвало да се концентрира върху важните въпроси, а не да се държи все едно е на изпит в учебната зала.

Рашков увери, че от МВР ще излязат със официално становище по темата.

Рашков отново засегна и темата за клошарите на скандалите с изграждането на АМ „Хемус“. Когато се работи по линия и механизъм, по който се изгражда магистралата с непрозрачен процес на финансовите средства, държавата няма да получи и метър от завършената магистрала. Това нормално ли е, но ако за някой е нормално, аз искам да кажа, че за службите на МВР това не е нормално. Ние ще изясним въпроса, независимо кой ще е президент, премиер или кои ще са в Народното събрание, закани се Рашков.

Малко преди това Рашков награди Атанас Добрев, главен изпълнителен директор на БТК ЕАД, и Пламен Василев, директор на дирекция „Сигурност“. Отличията са за ефективното сътрудничество на компанията с правоохранителните органи за противодействие на телефонните измами.

Рашков подчерта, че всеки български гражданин има морален дълг по закон да съдейства на органите на МВР, ако получи сигнал за нередности.

По думите на служебния вътрешен министър за момента има лек спад на престъпността и лек спад на броя на делата. По време на изборите преди и след МВР предприема оперативно-издирвателни действия и въздействат върху престъпния контингент, посочи той.

Контакти и информация за автора:

Репортер по темата: Васил Димитров

editor
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

Гюнер Тахир: Закъсняла е реакцията на Бойко Рашков за вота в Турция

„Огромна е разликата между изборите през юли и сега – на 14 ноември, в Турция. И по отношение на организация, и по отношение на участие„. Това каза пред БНР Гюнер Тахир, бивш заместник-председател на ДПС. Той уточни, че през юли в Турция са гласували над 29 хиляди души, през ноември […]