Рамадан Аталай нарече „престъпление“ последните действия на кабинета

Views 7423
0 0

Спирането на ТЕЦ Брикел, който произвежда енергийна суровина за месец около 100 000 тона за Бобов дол, ТЕЦ Русе, ТЕЦ Сливен, е предизборен ход, заяви в студиото на БНТ депутатът от ДПС Рамадан Аталай, като определи последните действия на кабинета на Кирил Петков като „престъпление“.

Той припомни, че „Брикел“ дава работа на 1300 души пряко и на още 700 души косвено и обърна внимание, че екологичните проблеми на предприятието са от много години, а министърът на екологията е решил да го затвори в последния ден и определи хода като предизборен.

Депутатът от ДПС коментира и новината за договорените седем кораба с газ, които няма къде да бъдат разтоварени. Ако е било възможно да се реши този въпрос, те би трябвало да са го решили. Казват – следващото правителство след нас и потоп, обясни Аталай.

Той даде и друг пример. За това, че на обсъждането за КЕВР в НС са поискали изслушване на премиера, министъра на енергетиката и на Лена Бориславова. По думите на Аталай, обаче, в този момент Петков е бил в АЕЦ „Козлудуй“, където „да подпише договор за нарушаване (на безопасността) на ядрената централа„. Аталай визира диверсификацията на доставчиците на ядрено гориво.

Без сертифициране от Агенцията по ядрено регулиране, ти да накараш ръководството на една ядрена централа да наруши безопасността си и то преди да отидеш на избори. Никой не казва, че не може и не трябва да има диверсификация, но натискът на премиера върху ръководството на едно предприятие, натискът на министъра на екологията върху друго предприятие, което осигурява топлина и електроенергия… ето ви три примера, които ви казах, че са свързани с престъпления и по които може да се търси отговорност от това управление рано или късно„, каза Рамадан Аталай.

За връщането на Иван Иванов за председател на КЕВР Аталай каза, че то произтича от разпоредбите в Закона за енергетиката, които казват, че старият председател изпълнява длъжността си, докато е избран нов. След като няма избран нов, значи Иванов може да се върне веднага, смята Аталай.

Според него четвърто престъпление е, ако това правителство целенасочено се стреми да фалира „Булгаргаз“. Той призова „премиерът по-бързо да спре да се занимава с енергетика и да сключва неизгодни договори за страната„.

Контакти и информация за автора:

Екип на News24sofia.eu

News24sofia.eu е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания „Нюз 24“ ЕООД. Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал News24sofia.eu е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, News24sofia.eu винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. News24sofia.eu показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

1838 кражби на ток установи ЕРМ Запад за първата половина на 2022 г.

ЕРМ Запад установи 1838 кражби на ток за първата половина на 2022 г., съобщават от дружеството. Общо 87% са установените случаи на незаконно потребление на енергия от домакинства, а 13% – на стопански клиенти. Фактурираната енергия за всички констатирани случаи на незаконно потребление е в размер на 11 253 MWh за първата […]