https://www.gerb.bg/bg

Рамадан Аталай нарече „престъпление“ последните действия на кабинета

Спирането на ТЕЦ Брикел, който произвежда енергийна суровина за месец около 100 000 тона за Бобов дол, ТЕЦ Русе, ТЕЦ Сливен, е предизборен ход, заяви в студиото на БНТ депутатът от ДПС Рамадан Аталай, като определи последните действия на кабинета на Кирил Петков като „престъпление“.

Той припомни, че „Брикел“ дава работа на 1300 души пряко и на още 700 души косвено и обърна внимание, че екологичните проблеми на предприятието са от много години, а министърът на екологията е решил да го затвори в последния ден и определи хода като предизборен.

Депутатът от ДПС коментира и новината за договорените седем кораба с газ, които няма къде да бъдат разтоварени. Ако е било възможно да се реши този въпрос, те би трябвало да са го решили. Казват – следващото правителство след нас и потоп, обясни Аталай.

Той даде и друг пример. За това, че на обсъждането за КЕВР в НС са поискали изслушване на премиера, министъра на енергетиката и на Лена Бориславова. По думите на Аталай, обаче, в този момент Петков е бил в АЕЦ „Козлудуй“, където „да подпише договор за нарушаване (на безопасността) на ядрената централа„. Аталай визира диверсификацията на доставчиците на ядрено гориво.

Без сертифициране от Агенцията по ядрено регулиране, ти да накараш ръководството на една ядрена централа да наруши безопасността си и то преди да отидеш на избори. Никой не казва, че не може и не трябва да има диверсификация, но натискът на премиера върху ръководството на едно предприятие, натискът на министъра на екологията върху друго предприятие, което осигурява топлина и електроенергия… ето ви три примера, които ви казах, че са свързани с престъпления и по които може да се търси отговорност от това управление рано или късно„, каза Рамадан Аталай.

За връщането на Иван Иванов за председател на КЕВР Аталай каза, че то произтича от разпоредбите в Закона за енергетиката, които казват, че старият председател изпълнява длъжността си, докато е избран нов. След като няма избран нов, значи Иванов може да се върне веднага, смята Аталай.

Според него четвърто престъпление е, ако това правителство целенасочено се стреми да фалира „Булгаргаз“. Той призова „премиерът по-бързо да спре да се занимава с енергетика и да сключва неизгодни договори за страната„.

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

СИГНАЛ ДО News24sofia.eu! Педофил ли е лицето Димитър Димов? (СНИМКИ)

Скандален сигнал поучи Информационна агенция News24sofia.eu от наша читателка,...

Катастрофа затрудни движението по бул. „Шести септември“ в Пловдив

Катастрофа между две леки коли затруднява движението по бул....

ЦИК официално обяви новите български евродепутати

Централната избирателна комисия (ЦИК) прие на свое заседание днес...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Мъж заплаши с убийство съседката си, а друг – майка си

Разследват две закани за убийство в Шумен, съобщиха от полицията. На 8...

Калин Стоянов: България допринася за сигурността на Шенген

За новия пакт за миграцията трябва добро финансиране

Кабинетът предлага военният представител в НАТО Митко Петев да бъде освободен

Служебният кабинет предлага вицеадмирал Митко Петев да бъде освободен...

Христо Иванов даде вота си за мнозинство за реформи (ВИДЕО)

https://youtu.be/BZYcEQ5oZuM Съпредседателят на ПП-ДБ Христо Иванов гласува и на двата...

НАТО вдигна мерника на руските шпиони

Страните членки на НАТО са готови да предприемат по-строги...

Хамас призовава САЩ да окажат натиск върху Израел за прекратяване на войната

Днес Сами Абу Зухри, говорител на палестинската организация "Хамас",...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg