https://www.gerb.bg/bg

Просветният министър удвоява бюджета за иновации в детските градини

Над 800 000 лева ще бъдат отпуснати през тази учебна година на детските градини за иновации по Националната програма „Хубаво е в детската градина“. Бюджетът на програмата е увеличен двойно, за да бъдат обхванати повече детски градини. Решение за това е взето от просветния министър Галин Цоков, съобщиха от Министерството на образованието науката (МОН).

Средства ще бъдат предоставени за 206 детски градини, в които са записани над 20 000 деца и работят 1 277 учители.

С програмата се цели основно да бъде осигурена целенасочена подкрепа за реализиране на творчески и иновативни решения на учители, които търсят и постигат промяна за активно взаимодействие с участниците в образователния процес. Детските градини получават средства за модернизация и за осъществяване на педагогически практики в градините и извън тях, както и за насърчаване на двигателната активност на децата. Финансират се проекти за социално-емоционалното развитие на децата чрез занимания в областта на изобразителното изкуство, музиката и физическата култура.

Програмата се изпълнява за втора поредна година, като интересът от страна на детските градини се повишава. Затова бюджетът се увеличава, като правителството е одобрило отпускането на 400 000 лв., но още толкова се осигуряват и от бюджета на МОН, за бъдат обхванати повече проекти и да се насърчи интересът за иновации в предучилищното образование.

spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

РЕКЛАМА

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

СИГНАЛ ДО News24sofia.eu! Педофил ли е лицето Димитър Димов? (СНИМКИ)

Скандален сигнал поучи Информационна агенция News24sofia.eu от наша читателка,...

Катастрофа затрудни движението по бул. „Шести септември“ в Пловдив

Катастрофа между две леки коли затруднява движението по бул....

ЦИК официално обяви новите български евродепутати

Централната избирателна комисия (ЦИК) прие на свое заседание днес...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Израелски сили убиха трима палестинци при рейд на Западния бряг

Израелската армия провежда редовни операции в Дженин

ЦИК официално обяви новите български евродепутати

Централната избирателна комисия (ЦИК) прие на свое заседание днес...

Приключи изборният ден в Австралия, Азия, Африка и Европа

Приключи изборният ден за сънародниците ни на четири континента...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg