https://www.gerb.bg/bg

Прокуратурата в Украйна разследва участието на военни в стрелба по полицаи във Виницка област

Снимка: www.atlanticcouncil.org

Винитската специализирана прокуратура в областта на отбраната на Южния регион разследва участието на двама военнослужещи в стрелба по полицаи във Виницка област, съобщава Главната прокуратура във Facebook .

Специализираната прокуратура на Виница в областта на отбраната на Южния регион осъществява процесуално ръководство по наказателно производство, образувано по факта на посегателство върху живота на служител на правоприлагащите органи (член 348 от Наказателния кодекс на Украйна).

По предварителни данни, на 20 април, около 01:40 ч., близо до село Яланец Бершадска на Гайсински район на Виницка област, служители на сектора за реагиране на патрулна полиция на полицейско управление № 1 на Гайсин районно управление спрял лек автомобил. При проверката пътниците в автомобила са използвали огнестрелно оръжие. Един полицай е убит, друг е ранен.

Към момента е извършен оглед на местопроизшествието, иззети са веществени доказателства и се извършват неотложни следствени действия.

В момента се изяснява участието на двама военнослужещи в престъплението„, съобщиха от прокуратурата.

Както съобщиха във  Фейсбук  от 28-а отделна механизирана бригада на името на Рицарите на Зимния поход, разпространената в социалните мрежи информация за предполагаемото участие на военнослужещи от бригадата в стрелбата по полицаи не отговаря на истината.

Двете лица, които се издирват, не са военнослужещи от 28-ма ОМБР. Не разпространявайте невярна информация„, подчертават от бригадата.

Както уточняват Южните отбранителни сили в Telegram , лицата, заподозрени в извършването на престъплението, „не са свързани с 28-а ОМБР на името на Рицарите на Зимния поход повече от година“.

Полагаме всички усилия, за да улесним разследването на този случай и да гарантираме справедливост“, подчертават от Силите за защита.

Превод и реакция:

www.news24sofia.eu

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

„Гардиън“: Предизвикателствата пред Иран

Катастрофата с хеликоптера на иранския президент Ебрахим Раиси се...

The Atlantic: Президентът на Иран е мъртъв

Иранският президент Ебрахим Раиси е мъртъв и сега властите...

„Хамас“ публикува изявление след „болезнения инцидент“

"Хамас" публикува изявление след катастрофата с хеликоптера на иранския...

С какъв хеликоптер може да е пътувал Раиси?

Иранският президент и външният министър все още са в...

Турция и Саудитска Арабия са готови да помагат на Иран

Властите издирват хеликоптера на президента Раиси

Би Би Си: Какво означава „твърдо кацане“ в авиацията?

Терминът се използва основно от руските медии

Реклама

spot_img

Продължете да четете

НСИ измери 2,4% годишна инфлация през април

През април месечната инфлация е -0.3%, а годишната инфлация...

Редица страни поискаха израелската ПВО след успеха ѝ при атаката на Иран

Израелските ПВО системи "Стрела" (Arrow) спомогнаха за осуетяването на...

Румен Радев предупреди РСМ: Никакви договори няма да бъдат ревизирани

Европейската перспектива на РСМ зависи от стриктното изпълнение на...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg