Реклама

https://www.gerb.bg/bg

„Продължаваме промяната“ продължава с ДБ към евроизборите

Снимка: Стефан Василев, БГНЕС

„Продължаваме промяната“ отчете висок боен дух след партийния си форум и обяви, че на европейските избори ще се явят заедно с „Демократична България“. Финансовият министър Асен Василев отчете финансовите постижения на управлението на ПП и честити на всички влизането ни от днес в Шенген. Членовете на ПП вече са номинирали своите фаворити за европейски депутати.

Остава отворен въпросът обаче къде ще се настани „Продължаваме промяната“ в Европейския парламент, тъй като ДБ е с единия си крак в ЕНП – член на европейското семейство е ДСБ. Формацията на Христо Иванов „Да, България“ заяви намерение също да се присъедини към ЕНП. По време на заседанията на Европейския съвет обаче, когато се събираха ръководителите на всички държави от ЕС, премиерът Николай Денков участва в лидерските срещи на групата „Обнови Европа“, по покана на френския президент Емануел Макрон. Неин член е и ДПС като част от АЛДЕ. Традицията продължаваше и до миналата седмица, когато премиерът в оставка Денков участва в среща на групата на либералите „Обнови Европа“.

От тук нататък пътят е ясен, искаме България да бъде нормална европейска държава, подчерта той. За да сме нормална държава не трябва да има предавателно уговорени мачове при назначението в регулаторите, заяви Василев.

ПП си поставя целта да са първи на изборите. Няма да предадем никой, категоричен бе Петков. Така щели да покажат, че българският народ стои зад техните идеи. Няма да се огънем, защото някой вярва, че властта е по-важна, отсече Кирил Петков.

След изборите ПП ще си партнира с всеки, който иска да следва европейския път на България. А на вота ще се явят с ДБ, защото заедно са по-силни и се допълват.

Никола Минчев, Даниел Лорер, Настимир Ананиев, Деница Симеонова, Явор Божанков, Искрен Митев, Христо Петров – Ицо Хазарта, Ива Руйчева, Христо Даскалов, Мирослав Мавров, Борислав Антонов, Виктор Бонев, Красимир Александров, Марин Йотов, Светлан Илиев – това са имената, които „Продължаваме промяната“ ще предложат за общата листа за европейските избори. Подредбата им обаче ще стане на по-късен етап.

На конференцията ПП са избрали и нов Изпълнителен съвет, който застана пред медиите в редичка. В него влизат освен съпредседателите Кирил Петков и Асен Василев, и акад. Николай Денков, Даниел Лорер, Калина Константинова, Никола Минчев, Венеция Нецова-Ангова, и кметовете на Пазарджик и Благоевград – Петър Куленски и Методи Байкушев, както и бившата говорителка на кабинета „Петков“ Лена Бориславова. Те бяха представени от Петков като „генералите на промяната„.

На въпрос с кого са готови да работят Асен Василев отговори:

Нека да ви отговоря с кого сме си партнирали в миналото – с всеки, който е готов да подкрепи европейския път на България и целите, които ние сме поставили“ и „търсим подкрепа, за да се свърши определена работа, не търсим подкрепа от някого по някакъв друг признак.“

Кирил Петков не пожела да влезе в интригата, по думите му, с твърдението на президента, че само Димитър Главчев се е съгласил да бъде премиер, а Андрей Гюров е отказал. Според него Гюров не би избягал от отговорността си.

spot_img
spot_img
Тодор Стефанов
Тодор Стефановhttp://www.news24sofia.eu
Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.

Още от рубриката

Над 1000 бомбени заплахи са получени за ден в училища и институции в Словакия

Над 1000 бомбени заплахи до училища и други институции...

Изплащат по-рано помощта на земеделските производители

Седмица по-рано започва изплащането на така наречената "украинска помощ"...

Разследват смъртта на жена в дома й в Кюстендил

Трупът на 52-годишна жена в жилището й в Кюстендил снощи...

Започва имунизацията на 6-седмичните бебета и бременните за коклюш

Към момента в страната са регистрирани 843 случая на...

Украинският парламент при закон за мобилизацията на затворници

Върховната рада прие на второ четене законопроект за мобилизацията...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Главчев потвърждава на среща на Съвета на ОИСР стремежа ни към пълноправно членство

Служебният премиер и министър на външните работи Димитър Главчев...

Димитър Главчев потвърди готовност за участие към ОИСР в подкрепа на Украйна

България има готовност за доброволен финансов принос в подкрепа...

Ракета ATACMS удари петролна база в Луганск

Украинските власти и военни все още не са казали нищо

26 души са спасени, след като сграда се срути в Южна Африка

Спасителни екипи продължават издирването на десетки строителни работници, които...

Русия планира учение с ядрено оръжие

Кремъл обяви в понеделник, че ще проведе военно учение,...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg