https://www.gerb.bg/bg

ПП-ДБ са загубили между 40-50%, според анализатор

Снимка: (архив) БГНЕС

ПП-ДБ са загубили между 40-50% от избирателите си и оставките са естествени. Това каза пред БНТ политическият коментатор доц. Петър Чолаков. Според него трябват още оставки.

Коалицията ПП-ДБ трябва да остане заедно, по мнението му. Според него ПП-ДБ не са си направили изводите. Трагедията в БСП не е голяма, най-голямата загуба е при ПП-ДБ, каза Чолаков. Ако ИТН влязат в управление с ГЕРБ и ДПС ще последват съдбата на ПП-ДБ, прогнозира той. Едва ли ИТН ще влязат в този вариант, според него.

Чолаков още посочи, че е нормално е „Величие“ да не влязат в управление с ГЕРБ и ДПС. Трети вариант за кабинет е възкресяване на сглобката, допълни той. ГЕРБ ще се опитат да бъдат максимално конструктивни, прогнозира Чолаков. По-скоро ще се върви към нови предсрочни парламентарни избори, изтъкна той. За него „Величие“ са фойерверк.

Юрий Асланов смята, че ако първият проучвателен мандат се провали, вторият и третият са обречени. Кабинет може да има само с мандат на ГЕРБ. Не беше логично сглобката да се счупи, според Асланов. Вотът в неделя е бил срещу олигархичния модел на управление. Обществото е заплашено от тенденция към авторитарна власт, изтъкна той. Политиците трябва да се споразумеят за нещо поне временно, за изход от кризата, по думите му.

Нидал Алгафари смята, че е изненада, че ПП-ДБ са трети. Според мен трябваше да са пети, подчерта той. Лоша изненада е положението на БСП, изтъкна Алгафари. Другата изненада е „Величие“. Тези, които не излизат да гласуват са доволни от живота си, по мнението му.

Трябва да има много голяма и мощна оставка в БСП, съветва Алгафари.

Ако левицата продължава така, на следващ вот ще се бори да прекрачи 4% бариера. Идеалният вариант е правителство на малцинството, по думите му.

ГЕРБ трябва да излязат с концепция, настоява Алгафари.

spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

РЕКЛАМА

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

СИГНАЛ ДО News24sofia.eu! Педофил ли е лицето Димитър Димов? (СНИМКИ)

Скандален сигнал поучи Информационна агенция News24sofia.eu от наша читателка,...

Катастрофа затрудни движението по бул. „Шести септември“ в Пловдив

Катастрофа между две леки коли затруднява движението по бул....

ЦИК официално обяви новите български евродепутати

Централната избирателна комисия (ЦИК) прие на свое заседание днес...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Световните пазари на петрол ще изпитат значителен излишък до 2030 г.

Световните пазари на петрол може да изпитат значителен излишък...

91-годишен мъж даде 20 000 лв. на ало измамници

По случая е заловена жена и парите са върнати

Румен Христов гласува за стабилно мнозинство в парламента

Лидерът на СДС Румен Христов подаде своя вот с...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg