Пожар гори в бившата рафинерия „Плама“ край Плевен

Екип на News24sofia.eu

Огънят е овладян

Views 1548
0 0
Снимка: архив БГНЕС

Отпадъци горят в неработещата рафинерия „Плама“ край Плевен. Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) започва измервания за вредни вещества във въздуха. Гъст дим откъм бившата рафинерия предизвика тревога, съобщи БНР.

От вчера е започнало рязане на един резервоар, който е пълен с някакви остатъци и от 30 години не е ползван. При рязането резервоарът се е запалил. Огънят е ограничен само до резервоара, няма опасност„, увери директорът на Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ комисар Станислав Атанасов, цитиран от националното радио.

На място е и екип на РИОСВ.

Ще се направят замервания с мобилна станция. Пожарът вече е овладян. Собственикът на резервоара ще бъде санкциониран„, заяви шефът на Екоинспекцията Зорница Йоткова, отново цитирана от БНР.

Контакти и информация за автора:

Екип на News24sofia.eu

News24sofia.eu е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания „Нюз 24“ ЕООД. Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал News24sofia.eu е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, News24sofia.eu винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. News24sofia.eu показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

Намерените кости в София са на жена

На жена, която е починала преди няколко години, са костите, открити вчера в София. Те бяха намерени вчера около обяд в кв. „Дружба“. Откриха ги работници, които разчистваха храсти. По останките няма следи от насилие, пише „24 часа“ по информация на свои източници в МВР. Тепърва предстои да се изяснява […]