Полицията щурмува резиденцията на бившия премиер на Пакистан

Екип на News24sofia.eu

30 души са задържани

Views 1265
0 0
Снимка: Информационна агенция News24sofia.eu / EPA

Полицията в Пакистан влезе в резиденцията на бившия премиер Имран Хан в източния град Лахор и задържа 30 души, използвайки сълзотворен газ, след като от покрива на сградата е започнала стрелба, съобщава „Асошиейтед прес“.

По данни на служители на реда въоръжени с палки привърженици на Хан се опитали да окажат съпротива на полицията, като хвърляли камъни и бензинови бомби. Полицаите обаче продължили напред, докато един човек на покрива на резиденцията на Хан не открил огън. Няма пострадали при стрелбата.

Униформените, разбили входната врата на резиденцията на Хан, са намерили там маски, бутилки с бензин, железни пръти и бухалки, използвани при нападенията срещу силите на реда през седмицата. В резиденцията са били издигнати и незаконни постройки за подслон на участниците в нападенията срещу полицията, при които бяха ранени десетки униформени.

Свидетели разказват, че полицията се е опитала да разпръсне поддръжниците на Хан със сълзотворен газ и ги е преследвала до няколко къщи в престижния квартал Заман парк.

Очакваше се днес Хан да се яви пред съда в Исламабад, след като вчера върховният съд спря действието на заповедта му за арест и му позволида пътува до Исламабад, където да се изправи пред обвинения по дело за подкуп, без да бъде задържан.

От вторник Хан се намира в дома си в Лахор, след като не се яви на предишно изслушване по делото. В продължение на два дни негови поддръжници влизаха в сблъсъци с полицията с палки, за да защитят бившия премиер от арест.

При пътуването си до Исламабад Хан заяви, че правителството е планирало ареста му, въпреки че е предвидено само изслушването му. Той обясни, че полицията е нахлула в резиденцията му в Лахор, докато съпругата му е била сама, и поиска виновните да бъдат наказани според закона.

Хан, който сега е в опозиция, беше отстранен от поста си с вот на недоверие в парламента през април 2022 г. Той е обвинен в продажба на държавни подаръци, докато е бил на поста си, както и в укриване на имущество.

Контакти и информация за автора:

Екип на News24sofia.eu

News24sofia.eu е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания „Нюз 24“ ЕООД. Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал News24sofia.eu е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, News24sofia.eu винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. News24sofia.eu показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

Путин подписа закона, забраняващ критики към армията и "Вагнер"

Максималното наказание се увеличава на 7 години затвор