Петков оптимист по македонския въпрос: Прогресът бе осезаем

Views 28231
0 0
Снимка: архив БГНЕС

Осезаем прогрес и конкретни срокове. Това е основното постижение след съвместните заседания на правителствата на България и Република Северна Македония, изтъкна в кратно изявление преди редовното седмично заседание на Министерски съвет премиерът Кирил Петков.

Искам да благодаря на всички министри, които участваха. Прогресът бе осезаем, постигнаха се реални резултати, и със съвсем различен, конструктивен тон се проведе в сравнение с това, което е било в минало години„, похвали екипа си министър-председателят.

Той изрази надежда – новият модел на работа да доведе до така желаното добросъседство. Петков благодари и на министъра на външните работи Елена Генчовска за организацията на съвместното заседание.

Надявам се, че това е само първата крачка„, заяви Петков.

Иначе основната задача на днешното правителствено заседание била друга – приемането на доклада на военния министър Стефан Янев относно напрежението между НАТО и Руската федерация и състоянието на националните ни въоръжени сили. „После ще решим коя част е секретна, коя е отворена, и отворената ще можем да я споделим пред Народното събрание„, поясни премиерът.

Контакти и информация за автора:

Екип на News24sofia.eu

News24sofia.eu е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания „Нюз 24“ ЕООД. Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал News24sofia.eu е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, News24sofia.eu винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. News24sofia.eu показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

ГЕРБ подкрепят правителството за отбранителен план на НАТО у нас

Ако правителството поиска на територията на България да дойдат натовски войници, самолети, кораби по плана на НАТО, ГЕРБ ще ги подкрепи. Това стана ясно от изявление на лидера на партията Бойко Борисов пред депутатите и Изпълнителната комисия. Борисов е убеден, че само мощната отбрана на всички като един ще спре […]