Отстранен е кметът на Ракитово

Views 1546
0 0
Снимка: архив БГНЕС

Късно в понеделник след заседание на Общинската избирателна комисия (ОИК) в град Ракитово с шест срещу четири гласа бе решено кметът на общината Георги Холянов да бъде отстранен от длъжност, съобщава БНТ.

Решението е взето въз основа на сигнал, че общинският кмет е едноличен собственик на три търговски дружества, което по смисъла на закона е нарушение, тъй като кметовете на общини не могат да извършват търговска дейност, да бъдат контрольори, управители и прокуристи на търговски дружества по време на своя мандат. За управител на трите дружества е вписана съпругата му Сузана Холянова.

Решението на ОИК може да бъде обжалвано. По информация на БНТ Холянов ще направи това през следващите дни.

Припомняме, че Георги Холянов бе избран за кмет на община Ракитово на 3 юли тази година. До частичния вот тогава се стигна, след като почина избрания на местните избори през 2019 година кмет на общината Костадин Холянов – баща на настоящия градоначалник. Самият Костадин Холянов също бе отстранен от длъжност през месец ноември 2021 година, след като бе установен конфликт на интереси от КПКОНПИ. Той обаче обжалва решението и делото все още бе висящо към момента на смъртта му през януари тази година.

Предстои Общинският съвет в Ракитово да избере временно изпълняващ длъжността кмет.

Контакти и информация за автора:

Екип на News24sofia.eu

News24sofia.eu е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания „Нюз 24“ ЕООД. Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал News24sofia.eu е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, News24sofia.eu винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. News24sofia.eu показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

ИЗВЪНРЕДНО В NEWS24sofia.eu TV! Полицай е с опасност за живота след гонка с нелегални мигранти в София (СНИМКИ/ВИДЕО/ОБНОВЕНА)

В преследваното превозно средство са открити десетима нелегални мигранти