https://www.gerb.bg/bg

Откриха тялото на британския журналист, който изчезна на остров Сими

Снимка: iStock

Британският телевизионен водещ и журналист Майкъл Мозли беше открит мъртъв днес на гръцкия остров Сими. Това предават от Reuters.

Говорителят на местната полиция Константина Димоглиду заяви, че тялото на човек, за който се смята, че е Мозли, е намерено в района на Агия Марина. Предстои починалият да бъде идентифициран. Тялото е било намерено на скалист терен близо до морето. Към момента полицията оглежда мястото. Кметът на острова и журналист от държавната телевизия ERT са забелязали тялото, докато са заснемали района на Агия Марина, съобщи заместник-кметът Никитас Грилис. Според него е сигурно, че откритият мъж е Мозли.

Спасителните действия са продължили три дни. Полицията, пожарната, бреговата охрана и доброволци са се включили в издирването на и извън острова в източно Егейско море, подпомагани от хеликоптер, дронове и спасителни кучета. В операцията са участвали и водолази, а корабите, плаващи наблизо, са били нащрек.

В събота полицейските издирвания насочиха фокуса към друга скалиста зона между Педи и плажа Агия Марина, след като на видеозапис е забелязано как Мозли върви през село Педи.

Кметът на остров Сими Лефтерис Папакалодукас посочи, че изображенията и видеозаписите от охранителните камери са помогнали да се очертае това, което според властите е възможният маршрут на Мозли. Смяташе се, че той може да е продължил по-нататък през Педи в друга труднодостъпна зона около Агия Марина.

Припомняме, 67-годишният Майкъл Мозли, който е бил на острова със съпругата си, е видян за последно жив в 13:30 часа местно време в сряда. Той е тръгнал по скалиста крайбрежна пътека от плажа Агиос Николаос до село Педи. Сигналът за неговото изчезване предизвика широкообхватна операция по издирването му.

Мозли е участвал в редица телевизионни програми, включително сериала на BBC „Trust Me, I’m a Doctor“, „The One Show“ на BBC и „This Morning“ на ITV.

spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

РЕКЛАМА

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

САМО В News24sofia.eu! Инфарктно лято за медиците от Спешна помощ в Бургас

Едва с два реанимационни екипа разполага Центъра за спешна...

Пламен Киров: Имаме два парламента в мандат

50-ото НС вече е в мандат. Той започна да...

Борислав Гуцанов: България има нужда от силна лява партия

На България е необходима силна лява партия. Трябва да...

Малайзия иска да се присъедини към БРИКС

Малайзия се готви да се присъедини към групата на...

Напрежение и предупредителни изстрели по границата между Северна и Южна Корея

Военните на Южна Корея произведоха предупредителни изстрели, след като...

Поройни дъждове в Ел Салвадор взеха 11 жертви

Поройните дъждове, които връхлетяха тихоокеанското крайбрежие на Централна Америка...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Обезвредиха корозирал боеприпас, открит в частен имот в Костинброд

Военнослужещи от Сухопътните войски унищожиха невзривен боеприпас, открит вчера...

Росен Плевнелиев чертае два разумни варианта за правителство

Росен Плевнелиев искрено се надява да има правителство. Президентът на...

Мъж е задържан за домашно насилие в Шуменско

Мъж на 46 години от с. Ясенково е задържан...

Аржентинският сенат прие реформите на Милей на фона на сблъсъци по улиците (СНИМКИ)

Протестиращи запалиха пожари и се сблъскаха с полицията по...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg