https://www.gerb.bg/bg

Отава очаква екстремна тълпа антиковид протестиращи

Снимка: архив ЕПА/News24sofia.eu

Избягвайте контрапротестите този уикенд, призовавайте опитни активисти и полиция, „не отивайте“, предупреждава професор от Отава, който изучава колективното насилие, пише СиБиСи.

Протестът „Върнете си Отава“ в Instagram събра няколко хиляди последователи, но оттогава отмени демонстрацията за събота, позовавайки се на опасения за безопасността.

Сам Херш, член на борда на Horizon Ottawa, който помага за организирането на поне дузина демонстрации годишно в Отава, отмени събитие, планирано за вторник, казва, че сегашната ситуация в Отава е много различна.

Тези хора искат конфронтация. Не казвам това за всички, но много от хората, които водят, търсят това„, каза Херш, който каза, че е заплашен, че е носил маска в центъра на града тази седмица.

Той се тревожи, че дори мирен протест може да завърши с насилие и казва, че групи, представляващи чернокожи, коренно населени и други също са загрижени.Лудост е да водиш този разговор„, каза той, добавяйки, че смята, че полицията не е защитила достатъчно хората.

Очаква се по-екстремна тълпа. Преди отмяната на базирания в Instagram протест в петък, полицията в Отава очакваше 1000 контрапротестиращи да се съберат този уикенд. Полицията очаква около 300 или 400 камиона да пристигнат в столицата, 2000 души пеша, за да протестират срещу мандатите за ваксина срещу COVID-19.

Заместник-шефът на полицията Стив Бел каза, че разбира разочарованието на жителите и тяхната „необходимост да говорят“, но ги помоли да не провеждат контрапротести. „Бихме искали да няма друга динамика, която трябва да управляваме в тълпа„, каза Бел.

Политологът от Университета в Отава Реджина Бейтсън е все по-притеснена тази седмица. Бейтсън е изучавал колективното насилие по целия континент и е присъствала на безброй седящи протести, блокади, протести и контрапротести. Тя каза, че основният протест ще бъде много по-рисков и ще привлече различна тълпа този уикенд от миналия, с по-малко семейства и жители, загрижени за мандатите за ваксина.

„Хората, които са по-крайни, хората, които са по-склонни да поемат рискове, може би имат повече връзки със свързани десни движения и движения на бялата раса, имаха повече време да дойдат сега„, каза тя.

При други протести, при които има наранявания, конфликти често се случват, когато на две страни е позволено да дойдат в непосредствена близост една до друга, предупреди Бейтсън. „Не отивайте“, призова тя всеки жител, който иска да отиде на контра протести.

Ако сте разочаровани от ситуацията, ако се чувствате огорчени, ако не сте доволен от начина, по който полицията се е справяла досега, всичко това са валидни чувства. Но не отивайте на контрапротеста.“

spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

РЕКЛАМА

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Мълния падна в двора на Софийската митрополия

Това се е случило при снощната гръмотевична буря

Доналд Тръмп ще обжалва присъдата за фалшифициране на документи

Това може да стане след като тя бъде произнесена

В Полша се появи фалшива новина за мобилизация, подозират хакерска атака

Полската агенция за печат (PAP) вероятно стана жертва на...

ЕС налага още санкции на Северна Корея заради ядрените програми

Европейският съюз наложи още санкции на Северна Корея заради продължаващите ѝ усилия...

Съдът няма да се занимава с глобата от ЦИК за ПП-ДБ

Върховният административен съд остави без разглеждане жалбата на Николай...

Делян Пеевски размаха пръст на руския патриарх Кирил

От ДПС разпространиха отново снимката срещата на Делян Пеевски...

Осъдиха условно подкупния шеф на ТЕЛК-Габрово

Осъдиха условно председателя на ТЕЛК - Габрово за искане и получаване...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Русия и Украйна спират размяната на военнопленници

Москва обвини за това "фалшивите искания" на Киев

Руските военни убедени, че Москва е защитена от далекобойните украински дронове

Украинските дронове имат способността да нанасят удари на до 2500...

В болница Лозенец пак замириса

По стара традиция, в края на работната седмица, Министерството...

Служебният кабинет покрива дефицита във фонда за енергийна сигурност

Министерският съвет (МС) ще покрие дефицита, натрупан във Фонд...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg