Одобриха присъединяването на България към Международната програма за действие по климата (IPAC)

Екип на News24sofia.eu
Views 8815
0 0
Снимка: архив Информационна агенция News24sofia.eu / Emrah Doğru

Одобрено е присъединяването на България към Международната програма за действие по климата (IPAC) на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР). Това решиха министрите от кабинета „Петков“ по време на днешното си заседание, съобщиха от МС.

Решението упълномощава министъра на околната среда и водите да подпише и изпрати молба за присъединяване до генералния секретар на ОИСР.

IPAC служи за наблюдение и оценка на политиките за климата, както и за обмен на добри практики и планиране на дейности с оглед измерване на напредъка на отделните участници в постигането на заложените цели. Програмата допълва и подкрепя съществуващите норми в областта на климата като Парижкото споразумение и Рамковата конвенция на ООН по изменение на климата.

Предвижда се изготвяне на препоръки за отделните държави, които да предоставят целенасочени съвети за политики, съобразени със ситуациите в отделните държави. Това би позволило на IPAC да отчете специфичните фактори и предизвикателства в България и евентуално да отрази по-ясно предизвикателствата пред страната ни за извършване на зеления преход.

С присъединяването на България към IPAC ще бъде изпратен положителен сигнал към държавите-членки, страната ни ще демонстрира постоянство, ангажираност и последователни усилия за пълноправно членство в ОИСР.

Контакти и информация за автора:

Екип на News24sofia.eu

News24sofia.eu е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания „Нюз 24“ ЕООД. Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал News24sofia.eu е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, News24sofia.eu винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. News24sofia.eu показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

Болниците с нов призив за помощ от държавата за справяне с енергийната криза

Енергийната криза с високите цени на тока и газа не подмина и болниците. Лечебните заведения в България изпитват остра нужда от компенсации на цената на тока и газта възможно най-бързо и настояват сумите над 150 лв. от цената за мегаватчас да се поемат от държавата. Това съобщават в отворено писмо […]