Обществото не искало да се ваксинира заради ниското доверие в управляващите

Views 16076
0 0
Снимка/източник: БГНЕС

Демокрацията се базира на доверието. Обществото има ниско доверие в управляващите и това може да е причина за малкия процент българи, които заявяват готовност да се ваксинират. Това обаче не е български феномен.

Това заяви пред БНР политологът Калоян Методиев, директор на Институт „Рего“, бивш началник на кабинета на президента Румен Радев.

По думите му има огромен комуникационен проблем по отношение на ваксините срещу коронавируса и това може да е причина за поставяне на страната ни в изолация заради ниско ниво на имунизиране на населението.

Ако се ваксинираме, трябва да се ваксинираме в голямата си част и да сме убедени, че това е правилно и добро, допълни той.crypto365

Той цитира изследване на „Рего“, според което 56% от българите заявяват, че няма да се ваксинират срещу Covid-19.

Методиев подчерта, че загубата на легитимност на управляващите у нас е следствие на хаотичното им поведение по време на коронакризата.crypto365

Според него има пряка връзка между справянето с кризата, ваксините, които той определи като нов проблем, възникващ в българското общество, и изборите, които предстоят.

Има огромен крипто вот, голяма част от запитаните хора не крият за кого ще гласуват. Има и страх по отношение на свободното изразяване на волята. Отчитаме високи нива на заявено желание за участие в изборите. Което означава, че има разминаване и данните са изкривени в момента, коментира политологът, позовавайки се на проведено проучване за предстоящите избори.

Методиев беше категоричен, че БСП и президента Румен Радев има две отделни писти на правене на политика.

Разминаване има и по отношение на Covid кризата – БСП се впусна да помага в болниците, подкрепи мерките, а президентът остана встрани от този процес, подцени го и в крайна сметка се самоизолира в най-тежкия период за човечеството след края на Втората световна война.

Има такъв народ“ на Слави Трифонов и „Да, България“ („Демократична България“ – б.р.) политологът посочи като имащи потенциал да влязат в следващия парламент.

Мая Манолова и Отровното трио нямат потенциал, там няма политика и няма стъпка напред. Взаимно ще си влияят както оловото влияе на един плувец, коментира Методиев.

Контакти и информация за автора:

Репортер по темата: Тодор Стефанов

Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

Дете на 11-години загуби битката с COVID-19

То е било с хронично неврологично заболяване