Независимият депутат Иво Атанасов не иска пост в новия кабинет

Views 17236
0 0
Снимка; архив БГНЕС

Това, което ние искахме, и което днес ще продължи, е да се запознаем с програмата, по която ще работи правителството, и законодателната програма на парламента, за да направим своите анализи и всеки от нас да прецени ще подкрепи ли това правителство.

Това каза пред БНТ независимият депутат Иво Атанасов във връзка с възможността за сформиране на нов кабинет с министър-председател Асен Василев, след проведените разговори между ПП и петима от независимите народни представители.

Атанасов посочи, че шестият от отцепилите се от ИТН депутати – Кирил Симеонов, не е присъствал на срещата тъй като не е бил в София, и от ПП ще разговарят с него допълнително.

Във връзка със схващането, че шестимата независими народни представители са сигурна подкрепа за ново правителство с мандатоносител „Продължаваме промяната“, той обясни, че решението за това ще бъде взето след запознаване с програмите за работа на кабинета и НС.

За мен най-важното са политиките, които ще води това правителство и законодателната програма на Народното събрание„, подчерта Атанасов.

Той беше категоричен, че нищо не му е предлагано от Кирил Петков и ПП и съвместната им работа е възможна, защото имат сходни възгледи. Няма и намерение да иска министерски пост.

За Иво Атанасов е важен и персоналният състав на новото правителство. Той заяви, че ако независимите депутати имат съмнения за способността на определени личности от проектокабинета да се справят с нужната работа, ще отправят своите забележки.

За мен „Има такъв народ“ в момента е партия, която подкрепя статуквото„, посочи Атанасов. По думите му от ИТН са показали, че имат задкулисни договорки с ГЕРБ и ДПС.

Независимият народен представител каза още, че от ИТН зависи дали ще може да бъде сформиран нов кабинет в рамките на 47-то Народно събрание и изрази надежда, че ще се намерят достатъчно депутати от партията с държавническо мислене.

Контакти и информация за автора:

Репортер по темата: Васил Димитров

editor
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

Румен Радев поздрави Джо Байдън за Деня на независимостта – 4 юли

Българският президент Румен Радев изпрати поздравителен адрес до президента на САЩ Джо Байдън по случай Деня на независимостта – 4 юли, съобщиха от администрацията на държавния глава. „Като стратегически съюзници нашите две страни си сътрудничат ефективно в усилията за справяне с регионалните и световни предизвикателства“, пише президентът Румен Радев в […]