Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Министри в редичка отказват пост в служебния кабинет на Главчев

Снимка: БТА

Министрите в оставка в правителството на акад. Николай Денков бяха категорични, че няма да са част от служебния кабинет на Димитър Главчев. Пред медиите в Министерски съвет се отзоваха регионалният министър в оставка Андрей Цеков, военният министър в оставка Тодор Тагарев, спортният министър в оставка Димитър Илиев, правосъдният министър в оставка Атанас Славов, земеделският министър в оставка Кирил Вътев, икономическият министър в оставка Богдан Богданов и екоминистърът Юлиан Попов, който обаче не отговори изобщо на журналистическите въпроси

Първо Андрей Цеков заяви, че няма да е част от служебния кабинет на Димитър Главчев, тъй като е част от „Продължаваме промяната“. Цеков обаче ще се върне като депутат в Народното събрание.

Тодор Тагарев бе повече от категоричен, че няма да участва в служебния кабинет на Главчев. Новият военен министър трябва да продължи помощта за Украйна срещу финансови компенсации и използването им за превъоръжаване на българската армия, каза Тагарев.

Димитър Илиев заяви, че няма намерение да е служебен министър на спорта. Илиев призова наследника си в спортното министерство да продължи линията на стабилност за олимпиадата. Новият министър и нищо да не прави, ще е най-добре, каза още Илиев.

Атанас Славов също заяви, че няма е част от бъдещ служебен кабинет, а ще се върне в Народното събрание, тъй като е част от „Да, България“.

Богдан Богданов също отсече, че няма да е служебен министър на икономиката и индустрията в служебния кабинет на Димитър Главчев.

Земеделският министър в оставка Кирил Вътев пък не каза, но и не отрече дали ще е част от служебния кабинет на Димитър Главчев. Той обаче изтъкна, че има много важни неща, които да се свършат в земеделието.

Още по-кратък бе премиерът в оставка акад. Николай Денков: „Въпросите за служебния кабинет към президента Румен Радев и към номинирания за служебен министър-председател Димитър Главчев.“

На повече журналистически въпроси Денков не отговори.

spot_img

Реклама

spot_img
Тодор Стефанов
Тодор Стефановhttp://www.news24sofia.eu
Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.

Още от рубриката

Делегация на Пхенян е на визита в Москва

Севернокорейска делегация, водена от Ри Чол Ман, заместник министър-председател...

Първа реакция от Киев: Благодарим съюзници, заедно ще победим

Андрей Ермак, влиятелният ръководител на канцеларията на президента на...

Прокуратурата в Украйна разследва участието на военни в стрелба по полицаи във Виницка област

Винитската специализирана прокуратура в областта на отбраната на Южния...

Експлозия избухна в Харков

Експлозия избухна в Харков вечерта на 20 април по...

Ракетна атака срещу Одеса: осем ранени, сред които две деца (СНИМКА)

В резултат на ракетна атака срещу Одеса бяха ранени...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Папа Франциск призова за край на насилието в Близкия изток (ВИДЕО)

Папа Франциск призова в неделя Иран и Израел да...

Спешната линия 911 е прекъснала в няколко щата

В няколко щата на САЩ имаше прекъсване на телефона...

Изгониха от България предполагаем ливански терорист

Той е напуснал страната с полет от София за Истанбул

Северна Корея пусна песен, възхваляваща лидера Ким като „приятелски баща“

Северна Корея пусна нова песен, възхваляваща лидера Ким Чен...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img