Реклама

spot_img

Министърът на иновациите и растежа поема „Три морета“

Правителството гласува изменение на Решение № 629 на Министерския съвет от 2020 г. за определяне на национален координатор от българска страна на Инициативата „Три морета“, като определя за координатор министъра на иновациите и растежа, независимо от името на лицето, което заема поста, съобщи Правителствената информационна служба след днешното заседание на Министерския съвет.

Инициативата „Три морета“ има за цел да подпомогне икономическото развитие на страните от Централна и Източна Европа, като насърчи публичните и частните инвестиции в проекти, насочени към развитието и укрепването на енергийната, транспортната и дигиталната свързаност между държавите от инициативата. В инициативата са включни следните държави: Австрия, България, Естония, Латвия, Литва, Полша, Румъния, Словакия, Словения, Унгария, Хърватия и Чехия.

Първата среща на страните се проведе на 25-26 август в хърватския град Дубровник. През 2020 срещата се проведе във виртуален формат от Естония, като на нея присъства физически само българският президент Румен Радев. През 2021 година България беше домакин на срещата и на нея бе поканен и гръцкият президент. Тази година домакин ще бъде Румъния.

Инициативата Три морета“ не е институционализирана и няма седалище и секретариат. Всяка от участващите държави посочва национален координатор, който взаимодейства с националните координатори на останалите държави-членки на Инициативата. Националният координатор за България е определен с т. 1 от Решение № 629 на Министерския съвет от 2020 г. Досега за координатори бяха посочвани конкретни имена.

Във връзка с последната смяна на състава на Министерския съвет (назначеното с указ на Президента служебно правителство) и предстоящите парламентарни избори на 2 октомври 2022 г., не следва да се посочва конкретно име.

Изменението има за цел да повиши правната сигурност при извършването на правни и фактически действия от действащия министър на иновациите и растежа в изпълнение на Решение на МС № 629/2020 г., във всеки момент във времето, независимо от текущия състав на Министерския съвет, както и да повиши стабилността на решението на Министерския съвет, като не се налага неговото изменение при всяка смяна на лицето, назначено за министър на иновациите и растежа.

spot_img

Реклама

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Зарица Динкова: Партньорството с общините е важно за привличане на туристи

Министърът на туризма, Зарица Динкова, отбеляза значението на партньорството между...

ДПС избира новите съпредседатели (СНИМКИ/ОБНОВЕНА)

XI-тата Национална конференция на ДПС започна при засилени мерки...

МВР осуети наркосделка в София, иззети са над половин милион лева

Спецоперация на служители от сектор "Наркотици" към СДВР завърши със...

Украйна удари стратегически металургичен комбинат в Русия

Според източници на Би Би Си от разузнавателните служби, нощен...

Румен Радев настоя за ежедневен натиск, за да се разкрие напълно Нотариуса

"В тази "сложна среда" често се явявате последната бариера пред...

Новата мода – пияни джигитки

Най-често жени шофьори сядат зад волана, употребили алкохол. Това...

Издирват 17-годишно момиче от Кюстендил

Момиче на 17 години от Кюстендил е в неизвестност от...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

ЕK разблокира еврофондовете за Полша

Европейската комисия ще разблокира средствата за възстановяване от COVID-19...

Шофьор „летя“ с 260 км/ч по Околовръстното в София

Шофьр "летя" с близо 260 км/ч по Околовръстното шосе...

Атанасов зове ГЕРБ да се върнат на масата на преговорите без червени линии (ВИДЕО)

https://www.youtube.com/watch?v=2HNjojWKFrA Съпредседателят на ПП-ДБ Атанас Атанасов призова парламентарната група на...

Трима загинали в Одеса, след дронове издирват хора и в Днепър

Няколко часа в района продължи въздушната тревога

Две жени ограбиха пенсионерка в столицата

Две жени ограбиха пенсионерка в столичния квартал Дружба. Грабежът е...

Радев удостои актрисата Цветана Манева с почетния знак на президента

Държавният глава Румен Радев удостои актрисата Цветана Манева с...

Сметната палата ще предоставя на ЦИК удостоверенията на партиите за участие в избори

Партиите вече няма да вземат от Сметната палата удостоверения...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img