Мая Манолова: Мерките на правителството са кризисен PR

Views 41295
0 0
Снимка: Информационна агенция News24sofia.eu / Светломир Стоянов

Правителствените мерки като кризисен ПР на всяка една от партиите в управляващата коалиция. Много скоро те ще се върнат като бумеранг срещу кабинета.“ Това заяви в ефира на БНР лидера на Изправи се, България Мая Манолова.

По думите й обещаваните 2 млрд. лева за антикризисните мерки ще се усетят като 0 лева от българските домакинства. Тя определи увеличението на пенсиите, така както се предлага, като елементарна пропаганда. Хората бяха излъгани през януари, втори път ще са излъгани сега, категорична е Манолова.

Бившият омбудсман заяви, че намаляване на ДДС може да стане само през законодателни предложения, които още не са направени, затова „Изправи се, България“ ще внесе в Народното събрание подписка за 0% ДДС на битовите сметки – ток, вода, парно, природен газ.

Искаме нулево ДДС върху стоките от малката потребителска кошница, таван на цените на основните хранителни продукти. Искаме въвеждане на необлагаем минимум за работещите бедни, което ще означава +70 лева веднага за хората, които са на минимална работна заплата. Искаме преизчисляване на пенсиите, добави Манолова.

Тя призова да не се оправдават с привнесена инфлация. По думите й средноевропейската е 7%, а официалната за България е 14,4%. Според нея, ако правителството продължава да се държи по същия начин, инфлацията няма да спре да расте.

Мая Манолова коментира и темата за евентуални предсрочни избори. Тя заяви, че няма политици или редови граждани, които да искат предсрочни избори, защото „не е нужна политическа криза на българския народ“, но допусна правителството на Кирил Петков да не издържи до края на тази година. Четворната коалиция пропиля шанса, който имаше българското общество за анти-ГЕРБ модел на управление“, допълни тя.

Според Манолова България няма право да вдига ветото пред Северна Македония за преговори с ЕС, но прогнозира, че каквото и решение да бъде взето от управляващите по темата, това няма да разцепи правителството.

Контакти и информация за автора:

Екип на News24sofia.eu

News24sofia.eu е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания „Нюз 24“ ЕООД. Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал News24sofia.eu е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, News24sofia.eu винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. News24sofia.eu показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

Хванаха жена с 10-годишна присъда за отвличане и склоняване към проституция в Италия

Във врачанското село Баница вчера е задържана 48-годишна жена, издирвана от властите в Италия за отвличане и склоняване към проституция, съобщиха от МВР. Тя е хваната при операцията на Главна дирекция „Национална полиция“ и Районното управление във Враца. Спрямо жената е издадена европейска заповед за арест. В Италия й е […]