https://www.gerb.bg/bg

Мая Манолова: Мерките на правителството са кризисен PR

Снимка: Информационна агенция News24sofia.eu / Светломир Стоянов

Правителствените мерки като кризисен ПР на всяка една от партиите в управляващата коалиция. Много скоро те ще се върнат като бумеранг срещу кабинета.“ Това заяви в ефира на БНР лидера на Изправи се, България Мая Манолова.

По думите й обещаваните 2 млрд. лева за антикризисните мерки ще се усетят като 0 лева от българските домакинства. Тя определи увеличението на пенсиите, така както се предлага, като елементарна пропаганда. Хората бяха излъгани през януари, втори път ще са излъгани сега, категорична е Манолова.

Бившият омбудсман заяви, че намаляване на ДДС може да стане само през законодателни предложения, които още не са направени, затова „Изправи се, България“ ще внесе в Народното събрание подписка за 0% ДДС на битовите сметки – ток, вода, парно, природен газ.

Искаме нулево ДДС върху стоките от малката потребителска кошница, таван на цените на основните хранителни продукти. Искаме въвеждане на необлагаем минимум за работещите бедни, което ще означава +70 лева веднага за хората, които са на минимална работна заплата. Искаме преизчисляване на пенсиите, добави Манолова.

Тя призова да не се оправдават с привнесена инфлация. По думите й средноевропейската е 7%, а официалната за България е 14,4%. Според нея, ако правителството продължава да се държи по същия начин, инфлацията няма да спре да расте.

Мая Манолова коментира и темата за евентуални предсрочни избори. Тя заяви, че няма политици или редови граждани, които да искат предсрочни избори, защото „не е нужна политическа криза на българския народ“, но допусна правителството на Кирил Петков да не издържи до края на тази година. Четворната коалиция пропиля шанса, който имаше българското общество за анти-ГЕРБ модел на управление“, допълни тя.

Според Манолова България няма право да вдига ветото пред Северна Македония за преговори с ЕС, но прогнозира, че каквото и решение да бъде взето от управляващите по темата, това няма да разцепи правителството.

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Би Би Си: Какво означава „твърдо кацане“ в авиацията?

Иранските държавни медии използват израза "твърдо кацане", за да...

Здравният министър отрече за лобистки натиск за частната болница „Мама и аз“

"Категорично нямаше лобистки натиск за разрешаване строежа на частната...

Военен камион се заби в бус с туристи на АМ „Тракия“

Шофьорът на камиона обяснил, че спирачките му отказали

Кола блъсна и уби пешеходец във Варна

Автомобилът и жертвата са паднали в строителен изкоп

Няма да има съществено увеличение на цената на тока

Съществено поскъпване на цената на тока за битовите потребители...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Мария Захарова: Ако ЕС санкционира руските медии, същото чака и западните журналисти в Русия

Русия предупреди Европейския съюз, че ако наложи ограничения на...

Мицотакис не закъсня с отговора си на провокацията на новия президент на РСМ

Гръцкият министър-председател Кириакос Мицотакис не закъсня с реакцията си...

С работни групи ускоряват Вертикалния газов коридор и новите ядрени реактори

Създават се междуведомствени работни групи, които да подпомогнат реализацията...

Язовир „Елешница“ може да прелее

При по-продължителни и обилни валежи

Аврамов: България трябва да се противопостави на някои волунтаристични действия на ЕК

Доц. Йосиф Аврамов, председател на Управителния съвет на Консултантския...

Отбелязваме Международния ден на семейството

Днес отбелязваме Международния ден на семейството. Денят е учреден...

Рекет: Олимпийски бонус или Париж потъва в боклук

Нови проблеми пред френската столица

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg