Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Лавров знае за френски инструктори в Украйна, споменава и България

Снимка: Информационна агенция News24sofia.eu / EPA

Русия разполага с информация, че френски инструктори заедно с други представители на военни и специални служби на европейски страни работят в Украйна. Това заяви външният министър Сергей Лавров, цитиран от ТАСС.

Сега Полша, балтийските държави, Чехия, България, напоследък, при сегашното ръководство, тези хора задават тона. И европейците вече трябва да се адаптират по някакъв начин. Вземете френския президент Еманюел Макрон с неговите нервни изказвания за изпращане на френски войници в Украйна. След това някой обяснява, че е бил разбран погрешно, а той отново казва, че не – правилно бил разбран„, подчерта Лавро

Руският първи дипломат посочи, че има информация, че в Украйна работят не само френски наемници, но и инструктори, може би дори заедно, но съвместно с някои други представители на военни и специални служби на европейски държави„.

Нашата линия в това отношение е много проста и ясна. Те не искаха да преговарят по честен начин. Ние предложихме договор за европейска сигурност през 2008 г. и 2009 г.“, припомни Лавров.

Въпреки изказването на Макрон Франция неколкократно е отричала нейни военни да са в Украйна.

През февруари европейски лидери се срещнаха в Париж по покана на френския президент, който поиска повече подкрепа за Украйна. След срещата той заяви, че изпращането на западни войски в Украйна не може да се изключва в бъдеще, но засега няма консенсус за подобно решение. Думите му разбуниха духовете, тъй като от началото на войната Западът избягва действия, които биха го вкарали в пряка конфронтация с Москва.

Тогавашният български премиер Николай Денков категорично отрече някой да е поставял въпроса за изпращане на войски в Украйна и подчерта, че български военни няма да отидат там.

spot_img

Реклама

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Фермери искат гаранционен фонд за преодоляване на загубите при бедствия

Създаване на гаранционен фонд в подкрепа на земеделските стопани...

48 души вече са жертвите след срутването на магистрала в Южен Китай

Броят на загиналите се увеличи до 48, а спасителните...

Тръмп: Париж и Лондон са неразпознаваеми!

Лондон и Париж са "отворили вратите си за джихада",...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Държавният контрольор иска съдействие от Нетаняху за разследването на 7 октомври

Израелският държавният контрольор призова премиера Бенямин Нетаняху и началника...

Великобритания праща бомби с лазерно насочване в Украйна

Новият пакет военна помощ на Обединеното кралство за Украйна ще...

Сергей Шойгу иска по-бързо и повече оръжия

Необходимо е да се увеличи обемът и качеството на...

Моторист пострада при катастрофа на пътя Велико Търново – Русе

Мотоциклетист е пострадал в събота при катастрофа на пътя...

Ирландската полиция премести палатков лагер на мигранти от центъра на Дъблин

Ирландската полиция премести около 200 палатки, в които са...

Полицаи влязоха в Колумбийския университет

Полицията щурмува една от сградите на Колумбийския университет в...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img