Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Катар „преоценява“ посредничеството си между Израел и Хамас

Шейх Мохамед бен Абделрахман Ал Тани, снимка: EPA

Неотдавна държавата от Персийския залив реагира гневно на изявление на американски демократ Стени Хойер, който я призова да окаже натиск върху Хамас, като го определи като „неконструктивно„.

Катар „преоценява“ посредничеството си между Израел и палестинското движение Хамас, заяви в сряда министър-председателят на държавата от Персийския залив, която играе водеща роля в преговорите за примирие в ивицата Газа.

Ние сме в процес на извършване на цялостна преоценка на нашата роля„, заяви шейх Мохамед бен Абделрахман Ал Тани на съвместна пресконференция с турския си колега Хакан Фидан.

Той смята, че ролята на Катар е била „подкопана“ и че страната му ще вземе „своевременно решение“ дали да продължи участието си в преговорите, целящи да осигурят примирие между палестинското ислямистко движение Хамас и Израел, който воюва в ивицата Газа повече от шест месеца. Неотдавна Катар реагира гневно на изявлението на представителя на американските демократи Стени Хойер, който го призова да окаже натиск върху Хамас, като го определи като „неконструктивно„.

Хойер заяви, че Катар трябва да предупреди Хамас, че ще последват „последици“, ако палестинската групировка блокира „напредъка“ към временно прекратяване на огъня и освобождаване на заложниците, държани в Газа. От своя страна Фидан обвини израелския министър-председател Бенямин Нетаняху, че иска да въвлече Близкия изток във война, „за да остане на власт„. „Очевидно е, че (Бенямин) Нетаняху се опитва да въвлече региона във война, за да остане на власт“, заяви турският външен министър.

Фидан определи риска конфликтът в Газа да се разпространи в региона като „постоянен„. „Ще удвоим усилията си, за да сложим край на тази война„, добави той в края на срещата си с Мохамед бен Абделрахман Ал-Тани.

Фидан съобщи също, че в сряда е провел „тричасови“ разговори в Доха с лидера на Хамас Исмаил Хания и с членове на политическото бюро на палестинското ислямистко движение по темата за „конфликта в Газа“.

spot_img

Реклама

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Д-р Спас Бегов в интервю пред News24sofia.eu: Как да празнуваме „здравословно“? (ИНТЕРВЮ)

Предстоят ни поредица от празници. Това е времето, когато...

The Insider: Взривовете в Чехия, отравянето на Гебрев и една къща за гости в Халкидики

Подразделение 29155 на руското военно разузнаване ГРУ е руски отряд...

Френската полиция освободи Жерар Депардийо

Френската полиция освободи актьора Жерар Депардийо, който преди това...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Продължава разчистването на АМ „Струма“

Продължава разчистването на земната маса след срутването на подпорна...

Моторист пострада при катастрофа на пътя Велико Търново – Русе

Мотоциклетист е пострадал в събота при катастрофа на пътя...

Димитър Главчев предлага финансова помощ на Националния съвет на религиозните общности

Служебният премиер Димитър Главчев проведе днес среща с представители...

Поставиха журналиста от Forbes Сергей Мингазов под домашен арест

Руски съд нареди журналиста от руското издание на Forbes...

Българо-румънски екипи ще следят трафика по празниците в пограничните райони

Български и румънски пътни полицаи ще участват в съвместна контролна...

Момчил Терзийски е новият директор на Агенцията по кадастър

Със заповед на министъра на регионалното развитие и благоустройството...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img