Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Израелските военни: Това не е краят (ВИДЕО)

Израелският министър на отбраната Йоав Галант каза, че е завършил оценка на оперативната ситуация с висши служители на отбраната.

Заедно със Съединените щати и други партньори успяхме да защитим територията на държавата Израел. Бяха причинени много малки щети – това е резултат от впечатляващи операции на израелската отбрана и ние отблъснахме най-голямата вълна от атаки успешно„, каза той.

Галант обаче добавя, че Израел остава бдителен, тъй като не смята, че това е краят на кризата.

Това не е краят на кампанията – трябва да останем бдителни и внимателни„, са думи на Йав Галант, който призовава и гражданите на Израел да следват внимателно и акуратно инструкциите, които получават за защита на сигурността.

И още от Галант: „Трябва да бъдат подготвени за всеки сценарий.“

Вчера вечерта, около 23 часа българско време, Иран изпрати стотици дронове и десетки ракети на три вълни към територията на Израел при нападение, мотивирано като отмъщение за удара по сградата на посолството си в Дамаск от 1 април. Тази сутрин Техеран излезе с изявление, от което се разбира, че атаката е приключила и не се планират следващи действия. Отправя се обаче и предупреждение към Израел, че имат готовност за такива при един обратен отговор.

Израелските военни заявиха, че са работили в тясно сътрудничество със САЩ, Обединеното кралство и Франция по време на иранската атака

Говорителят на израелските военни контраадмирал Даниел Хагари:

Работим в тясно сътрудничество със САЩ, Обединеното кралство и Франция. Това партньорство винаги е било тясно, но тази вечер то се прояви по изключителен начин.

По информация на CNN американският президент Джо Байдън е провел телефонен разговор с премиера Бенямин Нетаняху, в който изрично е посочил, че Вашингтон няма да вземе участие и да подкрепи един отговор на нападението на Иран.

До този момент Нетаняху е направил само едно изявление – пост в социалната мрежа Х, който заявява увереност в победата: „Ние ще победим.“

По информация на Националната спешна медицинска служба на Израел тази нощ е оказана помощ на 31 души – пострадали леко по пътя към бомбоубежища или обхванати от силно безпокойство и стрес. И в момента службата за спешна помощ се намира в състояние повишена готовност и работа в режим на криза.

В същото време обаче New York Times пише за израелски чиновник от кариерата, пожелал обаче анонимност, че ответните действия на Израел ще бъдат „координирани със съюзниците“.

Международни експерти се опитват да предугадят един евентуален отговор от страна на Израел и дали той би могъл наистина да разпали регионална война.

До този момент се знае, че в отразяването на атаката на ирански дронове и ракети тази нощ, Израел е имал подкрепата на САЩ, Великобритания и Йордания, а Саудитска Арабия вече осъди ескалацията.

Спешно заседание на Г-7 се свиква по искане на американския президент Джо Байдън, за да се сформира единен „дипломатически отговор на наглата атака на Иран„. Тази вечер и Съветът за сигурност на ООН ще заседава по искане на Израел.

spot_img

Реклама

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Френската полиция освободи Жерар Депардийо

Френската полиция освободи актьора Жерар Депардийо, който преди това...

Блинкън: Путин трябва да признае суверенитета, териториалната цялост и независимостtа на Украйна

Краят на руско-украинския конфликт зависи до голяма степен от руския...

Израел загрижен относно възможни заповеди за арест от МНС, свързани с войната в Газа

Израел изрази загриженост относно съобщенията, че Международният наказателен съд може да...

Съдът наложи 8 години затвор на мъж, нападнал с нож свой познат в София

По обвинителен акт на Софийска градска прокуратура (СГП) Стефан...

Украйна временно спира някои разпоредби от конвенцията за правата на човека

Украинските власти уведомиха Съвета на Европа за временното частично спиране...

Движение „Бузлуджа“ зове БСП да събере всички леви партии на 1 май

Обособилото се в БСП движение "Бузлуджа" иска ръководството на...

Момчил Терзийски е новият директор на Агенцията по кадастър

Със заповед на министъра на регионалното развитие и благоустройството...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Кулоарно напрежение и пленарни сръдни за оставката на Росен Желязков

Няма кворум за днешното заседание на Народното събрание (НС)....

Кремъл счита съдбата на Зеленски за предопределена

Кремъл счита съдбата на украинския президент Владимир Зеленски за...

ПП-ДБ отново призоваха Благовест Георгиев да се оттегли от СОС

От ПП-ДБ отново призоваха общинския съветник Благовест Георгиев да...

Гръцки военен кораб прeхвана два дрона на хусите в Червено море

Гръцки военен кораб служещ във военноморската мисия на Европейския...

Атанас Пеканов разочарован от пехливанските борби в Народното събрание

Отлагането на либерализацията на енергийния пазар може да доведе...

Новият лидер на БСП-София сменя Иван Таков и начело на групата на партията в СОС

Новоизбраният Градски съвет на БСП-София взе на първото си...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img