https://www.gerb.bg/bg

Израелски министър призовава за пълно превземане на ивицата Газа

Снимка: EPA/GIL COHEN-MAGEN

Време е да извлечем поуки, да променим посоката и да възстановим пълния израелски контрол над цялата Ивица Газа„, заяви израелският финансов министър Бецалел Смотрич, цитиран от Анадолската агенция (АА).

Коментарите на Смотрич идват след съобщение от кабинета на премиера Бенямин Нетаняху, че отговорът на „Хамас“ на предложенията на посредниците за сделка за размяна на затворници е бил отрицателен.

Измина повече от седмица от срещата в Кайро – „Хамас“ отхвърли плана, представен от посредниците„, написа офисът на Нетаняху в социалната платформа X.

Отказването от червените линии на Израел и преследването на „Хамас“ за сделка само увеличава шанса всички заложници да бъдат върнати у дома„, написа Смотрич в X.

Смята се, че „Хамас“ държи повече от 130 израелски заложници, докато Тел Авив държи повече от 9100 палестинци в своите затвори.

„Хамас“ настоява за прекратяване на офанзивата на Израел в ивицата Газа и изтегляне на израелските сили от територията в замяна на сделка с Тел Авив за размяна на заложници и затворници.

Израел е убил повече от 33 000 палестинци след трансграничната атака на „Хамас“ на 7 октомври 2023 г., при която бяха убити около 1200 израелци и около 250 взети за заложници.

Предишна сделка през ноември осигури освобождаването на 81 израелци и 24 чужденци в замяна на 240 палестинци, включително 71 жени и 169 деца.

САЩ, Катар и Египет се опитаха да постигнат споразумение за освобождаване на останалите израелски пленници.

Глобалните призиви за прекратяване на огъня нарастват, тъй като войната навлезе в седмия си месец.

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

С какъв хеликоптер може да е пътувал Раиси?

Иранският президент и външният министър все още са в...

Турция и Саудитска Арабия са готови да помагат на Иран

Властите издирват хеликоптера на президента Раиси

Би Би Си: Какво означава „твърдо кацане“ в авиацията?

Терминът се използва основно от руските медии

Здравният министър отрече за лобистки натиск за частната болница „Мама и аз“

"Категорично нямаше лобистки натиск за разрешаване строежа на частната...

Военен камион се заби в бус с туристи на АМ „Тракия“

Шофьорът на камиона обяснил, че спирачките му отказали

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Белият дом: САЩ ще преразгледат отношенията си с Грузия

САЩ ще бъдат принудени да преразгледат из основи отношенията...

Делото срещу близнаците от Цалапица тръгна по същество

Делото срещу близнаците Борислав и Валентин Динкови, обвинени в...

Животът на Роберт Фицо вече е извън опасност

Словашкият премиер обаче остава в тежко състояние

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg