https://www.gerb.bg/bg

Израел уби четирима палестинци на Западния бряг

Снимка: EPA/ALAA BADARNEH

Израелските сили убиха четирима палестинци на Западния бряг в понеделник.

Това съобщава „Ройтерс“, като цитира палестински служители.

Израелската гранична полиция твърди, че е открила огън по превозно средство, което се е опитало да ги прегази по време на арест за опит за нападение по-рано през деня.

Официалната палестинска информационна агенция WAFA съобщи, че израелските сили са открили огън по превозно средство близо до село извън град Рамала. То съобщи, че израелските сили по-късно са влезли в селото и осем души са били ранени по време на сблъсъци.

Насилието на Западния бряг, което се увеличи още преди войната в Газа, ескалира допълнително със засилени израелски военни нападения, насилие от заселници и палестински улични нападения.

Междувременно, палестинската групировка „Хамас“ приветства в понеделник резолюцията на Съвета за сигурност на ООН, подкрепяща предложението за прекратяване на огъня в Газа.

Групировката е готова да си сътрудничи с посредниците за прилагането на принципите на плана.

„Хамас“ приветства това, което е включено в резолюцията на Съвета за сигурност, която потвърждава постоянното прекратяване на огъня в Газа, пълното изтегляне, размяната на затворници, реконструкцията, връщането на разселените в районите им на пребиваване, отхвърлянето на всяка демографска промяна или намаляване в района на Ивицата Газа и доставката на необходимата помощ на нашите хора в ивицата„, се казва в изявление на въоръжената група.

Групировката е готова да участва в непреки преговори за прилагане на принципите, „които са в съответствие с исканията на нашия народ и съпротивата„.

Съветът за сигурност на ООН прие в понеделник резолюция, изготвена от САЩ, подкрепяща предложението, очертано от президента Джо Байдън, за прекратяване на огъня в Газа.

Русия се въздържа от гласуването, докато останалите 14 членове на съвета гласуваха „за“. САЩ финализираха текста си в неделя след шест дни преговори между членовете на съвета.

Приемането на документа бе очаквано.

Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън прави близкоизточна обиколка в опит да търси подкрепа за предложения от президента Джо Байдън план за примирие.

spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

РЕКЛАМА

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

СИГНАЛ ДО News24sofia.eu! Педофил ли е лицето Димитър Димов? (СНИМКИ)

Скандален сигнал поучи Информационна агенция News24sofia.eu от наша читателка,...

Катастрофа затрудни движението по бул. „Шести септември“ в Пловдив

Катастрофа между две леки коли затруднява движението по бул....

ЦИК официално обяви новите български евродепутати

Централната избирателна комисия (ЦИК) прие на свое заседание днес...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Опозицията печели изборите в Естония

Опозиционната партия Isamaa спечели най-висок дял от гласовете на изборите...

Петър Москов: Кампанията на „Синя България“ за следващите избори започва днес

Кампанията на "Синя България" за следващите избори започва днес....

ПП-ДБ се събират да осмислят ситуацията след вота в дълбочина

Днес се събираме да осмислим новата ситуация в дълбочина....

Сунак обещава финансова сигурност на британците преди изборите

Великобритания провежда парламентарни избори на 4 юли

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg