https://www.gerb.bg/bg

Иван Гешев вижда връзка между акцията в Митниците и смяната на главсека на МВР (ВИДЕО)

Разбитият при операцията на ДАНС контрабанден канал, заради който беше задържана директора на Агенция „Митници“ Петя Банкова, е бил пазен в последните години. Това заяви бившият главен прокурор Иван Гешев, цитиран от БНР.

Отстраненията обвинител номер едно направи коментара си преди да влезе на разпит в Националната следствена служба (НСлС). Според него целта на акцията е била да се овладее канала за контрабанда и да се отстрани главния секретар на МВР.

Цялостната картинка е завладяване на съдебната система. По думите му случилото се в Агенция „Митници“ е за да може да се финансират изборите, а смяната на главния секретар, за да може да се манипулират изборите, които предстоят.

Според Гешев Живко Коцев е имал връзка със задържаните контрабандисти и това се е знаело от години. Той е категоричен, че контрабандният канал се е пазел. Бившият главен прокурор смята, че сега само ще се смени шефа на канала.

Живко Коцев е такъв, какъвто е. Той е позиция на ПП-ДБ, ГЕРБ и ДПС са си сложили министъра на вътрешните работи, каза още той.

Припомняме, че в началото на април ДАНС влезе в Агенция „Митници“. Четири лица, сред които шефката на митниците Петя Банкова, бяха привлечени към наказателна отговорност. Съдът остави обвиняемите в ареста. Според адв. Людмил Рангелов, защитиник на шефката на митниците, няма доказателства за връзка между Петя Банкова и сочени за контрабандисти баща и син Димитрови.

Ден след акцията в митниците главният секретар на МВР Живко Коцев подаде оставка. Той обяви, че напуска системата на МВР по лични причини и собствено желание. Ден по-късно обаче Коцев оттегли оставката си, като се оплака, че тя е била подадена след оказан натиск от високите етажи на МВР и прокуратура. Служебното правителство на Димитър Главчев предложи Коцев да бъде освободен от поста на главен секретар на МВР.

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img
Тодор Стефанов
Тодор Стефановhttp://www.news24sofia.eu
Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.

Още от рубриката

С какъв хеликоптер може да е пътувал Раиси?

Иранският президент и външният министър все още са в...

Турция и Саудитска Арабия са готови да помагат на Иран

Властите издирват хеликоптера на президента Раиси

Би Би Си: Какво означава „твърдо кацане“ в авиацията?

Терминът се използва основно от руските медии

Здравният министър отрече за лобистки натиск за частната болница „Мама и аз“

"Категорично нямаше лобистки натиск за разрешаване строежа на частната...

Военен камион се заби в бус с туристи на АМ „Тракия“

Шофьорът на камиона обяснил, че спирачките му отказали

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Кораб е ударен в Червено море

Той е претърпял леки щети

Животът на Роберт Фицо вече е извън опасност

Словашкият премиер обаче остава в тежко състояние

Нападение с нож в Швейцария

В сряда следобед в град Зофинген в Северна Швейцария...

Почти 2 200 лв. достига средната заплата през първите три месеца на 2024 г.

Средната брутна месечна работна заплата за януари 2024 г....

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg