https://www.gerb.bg/bg

Христо Иванов: Пеевски шантажира и е добре Борисов да не се крие (ВИДЕО)

Съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов, снимка: архив БГНЕС

Съпредседателят на парламентарната група на ПП-ДБ Христо Иванов отговори на критиките на председателя на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски, че тласка държавата към нови предсрочни парламентарни избори. В кулоарите на Партийния дом Иванов обясни, че ПП-ДБ се опитват да сложат ясни правила, стандарти и механизъм как трябва да се носи политическа отговорност.

По думите му Пеевски се опитва да въвлече всички в отвратителен кален скандал по логиката, че „пачавра леке не хваща“. Пеевски цитира измислици, полуизмислици и подбрани полуистини, което ни принуждава да коментираме, ще въвлече всички и ще направи невъзможно продължаване на управлението, предупреди Иванов.

Пеевски смята, че чрез шантаж ще ни застави да се откажем от сегашната структура на управление и да отидем на нови предсрочни парламентарни избори, смята Христо Иванов. Според когото обаче не можем да си позволим да тласнем държавата към нови избори.

ГЕРБ и СДС трябва да дадат отговор на нашите предложения и да продължим разговора затова да споделим отговорността за следващия етап на ротацията„, коментира той.

Христо Иванов отказа да отговаря на твърденията на Пеевски и да влиза в неговия режим на обвинения. „Аз нямам към ГЕРБ никакви аспирации, а единственото, което искам, е да се сложи ясна структура за отговорност на управлението„, подчерта той. ПП-ДБ искат да се разберат с ГЕРБ за условията, при които ще се излъчи правителство с мандата на Мария Габриел и да се сложи ред, при който всички партии, включително и ДПС, когато имат конструктивни предложения и спазват правилата, да могат да участва в решенията, номинациите и при излъчване на ръководства на регулаторите.

Христо Иванов увери, че ПП-ДБ не води война с Делян Пеевски, който обаче не можел да приеме, че има нови правила. Добре е и е разумно Бойко Борисов да не се крие и ГЕРБ да отговори на съществените политически предложения и да върнем нещата в нормална политическа логика.

На въпрос трябва ли да има нов меморандум или документ за ротацията, каквито намеци направи Лена Бориславова, член на изпълнителния съвет на ПП-ДБ в едно свое интервю, Христо Иванов не каза дали ще има или не, като запита защо трябва да има нов такъв? Иначе самият меморандум на ПП-ДБ за ротацията нямал автор.

Според Христо Иванов няма проблем човек като Андрей Янкулов да е новият главен прокурор.

Във връзка с обвиненията на опозицията, че брат му – Антон Иванов участва в схеми за българската ядрена енергетика с изграждането на 7-ми и 8-ми блок на АЕЦ „Козлодуй“, Иванов обясни, че е готов да съдейства за изясняване на всички казуси при проверка или разследване.

Иванов е готов да съдейства на всякакви проверки, за да няма голословни твърдения.

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img
Тодор Стефанов
Тодор Стефановhttp://www.news24sofia.eu
Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.

Още от рубриката

„Гардиън“: Предизвикателствата пред Иран

Катастрофата с хеликоптера на иранския президент Ебрахим Раиси се...

The Atlantic: Президентът на Иран е мъртъв

Иранският президент Ебрахим Раиси е мъртъв и сега властите...

„Хамас“ публикува изявление след „болезнения инцидент“

"Хамас" публикува изявление след катастрофата с хеликоптера на иранския...

С какъв хеликоптер може да е пътувал Раиси?

Иранският президент и външният министър все още са в...

Турция и Саудитска Арабия са готови да помагат на Иран

Властите издирват хеликоптера на президента Раиси

Би Би Си: Какво означава „твърдо кацане“ в авиацията?

Терминът се използва основно от руските медии

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Морето ни е чисто, но проблемът с липсата на кадри остава

Основният туристически поток по родното Черноморие си остават българите....

Има ли политическа воля за влизане в Еврозоната?

Поредният бляскав форум посветен на надеждите на България да...

Избраха двамата претенденти за Сливенски митрополит

Знеполският епископ Арсений, викарий на Пловдивския митрополит Николай, стана...

Ким Чен-ун инспектира новата тактическа ракетна система на Северна Корея

Върховният лидер на Северна Корея Ким Чен-ун е инспектирал в...

Полицията в Германия претърси офиса на крайнодесен политик обвинен в корупция

Полицията е претърсила парламентарния офис на виден политик от...

Назначиха нов директор на столичната УМБАЛ „Св. Иван Рилски“

Назначиха нов директор на столичната УМБАЛ "Св. Иван Рилски"....

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg