Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Христо Иванов: Пеевски шантажира и е добре Борисов да не се крие (ВИДЕО)

Съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов, снимка: архив БГНЕС

Съпредседателят на парламентарната група на ПП-ДБ Христо Иванов отговори на критиките на председателя на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски, че тласка държавата към нови предсрочни парламентарни избори. В кулоарите на Партийния дом Иванов обясни, че ПП-ДБ се опитват да сложат ясни правила, стандарти и механизъм как трябва да се носи политическа отговорност.

По думите му Пеевски се опитва да въвлече всички в отвратителен кален скандал по логиката, че „пачавра леке не хваща“. Пеевски цитира измислици, полуизмислици и подбрани полуистини, което ни принуждава да коментираме, ще въвлече всички и ще направи невъзможно продължаване на управлението, предупреди Иванов.

Пеевски смята, че чрез шантаж ще ни застави да се откажем от сегашната структура на управление и да отидем на нови предсрочни парламентарни избори, смята Христо Иванов. Според когото обаче не можем да си позволим да тласнем държавата към нови избори.

ГЕРБ и СДС трябва да дадат отговор на нашите предложения и да продължим разговора затова да споделим отговорността за следващия етап на ротацията„, коментира той.

Христо Иванов отказа да отговаря на твърденията на Пеевски и да влиза в неговия режим на обвинения. „Аз нямам към ГЕРБ никакви аспирации, а единственото, което искам, е да се сложи ясна структура за отговорност на управлението„, подчерта той. ПП-ДБ искат да се разберат с ГЕРБ за условията, при които ще се излъчи правителство с мандата на Мария Габриел и да се сложи ред, при който всички партии, включително и ДПС, когато имат конструктивни предложения и спазват правилата, да могат да участва в решенията, номинациите и при излъчване на ръководства на регулаторите.

Христо Иванов увери, че ПП-ДБ не води война с Делян Пеевски, който обаче не можел да приеме, че има нови правила. Добре е и е разумно Бойко Борисов да не се крие и ГЕРБ да отговори на съществените политически предложения и да върнем нещата в нормална политическа логика.

На въпрос трябва ли да има нов меморандум или документ за ротацията, каквито намеци направи Лена Бориславова, член на изпълнителния съвет на ПП-ДБ в едно свое интервю, Христо Иванов не каза дали ще има или не, като запита защо трябва да има нов такъв? Иначе самият меморандум на ПП-ДБ за ротацията нямал автор.

Според Христо Иванов няма проблем човек като Андрей Янкулов да е новият главен прокурор.

Във връзка с обвиненията на опозицията, че брат му – Антон Иванов участва в схеми за българската ядрена енергетика с изграждането на 7-ми и 8-ми блок на АЕЦ „Козлодуй“, Иванов обясни, че е готов да съдейства за изясняване на всички казуси при проверка или разследване.

Иванов е готов да съдейства на всякакви проверки, за да няма голословни твърдения.

spot_img

Реклама

spot_img
Тодор Стефанов
Тодор Стефановhttp://www.news24sofia.eu
Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.

Още от рубриката

Калоян Паргов няма да се кандидатира за председател на БСП-София

Калоян Паргов няма да се кандидатира отново за председател...

Плугчиева: Има достатъчно дипломати за Външно

Димитър Главчев беше хвърлен в студената вода на база заложените...

ПП-ДБ: Причината за новите избори е Делян Пеевски

"Решението да отидем на нови избори, беше на Делян...

40 дни от кончината на патриарх Неофит

Главата на БПЦ почина на 13 март на 78-годишна възраст

Канарските острови казаха „не“ на масовия туризъм

Хиляди хора излязоха на протест в Тенерифе с искане испанският...

ИТН има готов отбор да побеждава

"Има такъв народ" има готов отбор да побеждава. В...

Михаил Константинов вижда нова коалиция след изборите

Сегашната сглобка се осъществява невъзможна след изборите на 9...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Таксиметровите шофьори във Варна излязоха на протест

Те настояват за вдигане на тарифата за превоз

АЕЦ „Козлодуй“ получи свежото ядрено гориво от „Уестингхаус

Зареждането на първите касети започва през май

Петър Витанов: През последните 15-20 години ние изглеждаме безбъдници

Докато председателят на БСП Корнелия Нинова се радва, че...

Орбан отчете провал на лидерите на ЕС и ги прати да си ходят

Високопоставените служители на Европейския съюз трябва да бъдат сменени,...

11 задържани при протестите в Грузия

Служители на грузинското министерство на вътрешните работи са задържали 11...

Лекари: Просто е – ваксинирайте се

След като две бебета починаха от коклюш

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img