Гръцката полиция разби канал за нелегален алкохол от България

Екип на News24sofia.eu

Задържани са 21 души

Views 1734
0 0
Снимка: Информационна агенция News24sofia.eu / EPA

Полицията в Гърция разкри схема за внос на нелегален алкохол от България, съобщава БНР.

Задържани са 21 души, но не се уточнява дали сред тях има българи.

Гръцката полиция посочва, че алкохол с неясно качество е внасян от страната ни в товарни камиони заедно с друга легална стока.

Алкохолът е складиран в област Евия, откъдето е транспортиран до Атина, Солун и други райони на Гърция. Продаван е на по-ниска цена в увеселителни заведения, супермаркети, винарски изби и ресторанти.

Разследващите смятат, че нелегалната дейност е започнала поне преди една година. Незаконната печалба е в размер на няколко милиона евро.

Лекари предупреждават за висок риск от употребата на нерегламентиран алкохол.

Властите посочват телефони за връзка и приканват клиентите да информират за случаи на продажба на алкохол без необходимите сертификати за качество, за да се избегнат проблеми със здравето на хората.

Контакти и информация за автора:

Екип на News24sofia.eu

News24sofia.eu е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания „Нюз 24“ ЕООД. Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал News24sofia.eu е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, News24sofia.eu винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. News24sofia.eu показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

3 април - неучебен ден за училищата с изборни секции

Заповед на министъра на образованието