ГЕРБ се опасяват от гражданска война, ако кабинетът подаде оставка

Президентът отказвал диалог

Views 15229
0 0
Снимка: БГНЕС

Ние не се страхуваме за ГЕРБ. Това заяви пред БНТ Красимир Велчев от ГЕРБ.

Партията се страхувала за страната. Можело да стане гражданска война, ако правителството подаде оставка.

Велчев зове за диалог между Народното събрание, Министерския съвет и президента. Но държавният глава отказвал диалог.

София не е България, посочи депутатът от ГЕРБ.

В провинцията хората не искали кабинетът да подаде оставка. Нямало гаранция, че при оставка герберите няма да излязат на улицата на протест.

Красимир Велчев смята, че няма как да има силна държава без силни институции. ГЕРБ имали подкрепата на европейската десница.

Депутатът не бил чул нито упрек от страна на президенството към Васил Божков. Кой е мафията, аз ли съм мафиот, Вежди Рашидов ли е мафиот, попита Красимир Велчев Румен Радев.

Никога не съм виждал Божков, подчерта той. Депутатът пита Радев какъв чин в армията е имал през 2004-2005 и защо нищо не казва за разграбването на армията.

Изборите трябва да са през март, за да има спокойствие според него.

Такива опасения изказа в студиото на Би Ти Ви и депутатът и бивш министър на културата Вежди Рашидов. „Какво ще стане при една гражданска война? Българи срещу българи? Не бива да го допускаме!“, настоя той.

Рашидов не каза дали съветът му към премиера Борисов в настоящата ситуация е да подаде оставка и да се оттегли.

Рашидов предупреди обаче: „Когато си на власт, има и много подмазвачи. Борисов е трети мандат, когато го съветват много други хора. Аз съм уморен от предатели. Сега и Борисов – първите, които бяха на яслата, ще го предадат.“

Депутатът видял смирение у Борисов още преди месеци, за разлика от настроенията у Румен Радев. „Големите мъже са длъжни да седнат на една маса„, според Рашидов в името на гражданския мир, тъй като „България е един врящ котел, както и врящ котел е светът„.

Иначе вината за напрежението между институциите Рашидов хвърля върху президента Румен Радев, който по никакъв начин не изпълнява задължението си да бъде обединител на нацията. Освен това подкрепя с действията и думите си „омразата“, която струи от лидерите на протеста.

Според Рашидов, който си спести да посочи конкретни имена, лидерите на настоящите протести са станали известни именно благодарение на омразата, която проповядват от години наред, но нищо градивно не са предложили.

Кои са им посланията, кои са тези хора, които искат да яхнат тази млада енергия. Биографията на тези хора, познаваме ли я„, попита Рашидов и обясни, че макар и всички да виждат протестите и революционните настроения у младите хора, които са напълно естествени за поколението, има и много хора, които мълчат и не искат да бъдат „овладени от тези полудели хора“.

Контакти и информация за автора:

Репортер по темата: Теодора Георгиева

editor
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

Нинова убеждава: От гласа на всеки социалист зависи съдбата на БСП и бъдещето на България

Призовавам социалистите да гласуват смело, спокойно и мъдро. Това заяви Корнелия Нинова след като подаде гласа си. Днес партията за пръв път избира пряко лидер. Според нея от гласа на всеки социалист зависи съдбата на БСП и бъдещето на България. Днес всеки глас е важен, подчерта Нинова. Тя гласувала за […]