Еленко Божков: Няма друг скоростен вариант за газови доставки, ако Русия ни врътне крачето

Views 4001
0 0
Снимка: архив БГНЕС

При ангажиране на България с военни действия срещу Русия може да се очакват прекъсвания на доставките на газ от Русия. Вариант Б за газови доставки в краткосрочен план няма как да се намери.„. Това заяви пред БНР енергийният експерт Еленко Божков.

Той е категоричен, че приказките как с електрическа енергия ще компенсираме топлинната енергия са невъзможни.

По думите на члена на Стратегическия съвет при президента Румен Радев – Еленко Божков, „трябва да се попълва държавният резерв със съдържание на сяра 1% и големите топлофикации да се подготвят с мазут, в случай че се наложи„.

Той е песимист за промените в Закона за енергетиката, които ще влязат утре за второ четене в парламента и с които се цели намаляване числеността на КЕВР.

Не мога да намеря основание за това драстично намаляване на членовете на КЕВР. Трябва да имаме профилиране на членовете, за да има по-голяма професионална компетентност. С намаляването на броя им се ограничава това нещо. Това е непремерен и недобър ход. Колкото по-малък е съставът, толкова повече ще се засилват съмненията за независимостта на Комисията„, обясни Божков.

Контакти и информация за автора:

Екип на News24sofia.eu

News24sofia.eu е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания „Нюз 24“ ЕООД. Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал News24sofia.eu е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, News24sofia.eu винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. News24sofia.eu показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

КЕВР предлага по-ниска цена за природния газ от 1 февруари

На открито заседание Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) се предлага цената на природния газ от 1 февруари 2022 г. да бъде в размер на 114,31 лв./MWh (без цени за достъп, пренос, акциз и ДДС). За предходния месец януари утвърдената от регулатора цена е 133,41 лв./MWh. На откритото заседание, […]