Реклама

https://www.gerb.bg/bg

ЕК ни помага да повишим обществената информираност за приемането на еврото

България и Европейската комисия сключиха споразумение за партньорство за организиране на информационни и комуникационни кампании относно въвеждането на еврото у нас, съобщават от МФ.

Подписите под документа сложиха служебният министър на финансите Людмила Петкова, заместник-председател на Европейската комисия Валдис Домбровскис и европейският комисар по икономика Паоло Джентилони.

Петкова отбеляза, че това е сигнал за подкрепата на европейските партньори към България и нейната пълноценна евроинтеграция. Тя увери, че правителството ще продължи да работи усилено за подготовката на страната ни за присъединяването към еврозоната.

Споразумението предвижда координиране на усилията на българските и европейските власти с цел повишаване на обществената информираност за функционирането на Икономическия и паричен съюз, както и да се подпомогне плавната смяна на лева с евро. Документът се основава на актуализираната през февруари 2024 г.

Комуникационна стратегия за информация и публичност на присъединяването на страната към еврозоната, която цели да запознае гражданите и бизнеса с всички практически аспекти на въвеждането на единната европейска валута като официално разплащателно средство у нас чрез предоставянето на точна, достъпна и навременна информация.

С подписването на Споразумението за партньорство Европейската комисия се съгласява да подкрепи поредица от комуникационни дейности, които да бъдат изпълнени в рамките на планираната от българските институции мащабна национална информационна кампания, като например проучвания на общественото мнение, изработване на рекламни материали и публикации, провеждане на конференции и семинари, изложби, медийни кампании и други, като целта е да се осигури синхрон с посланията, които държавите-членки на еврозоната са приели като полезни за страни, чието присъединяване предстои.

Партньорството между България и Европейската комисия за ефективна комуникационна кампания за въвеждането на еврото у нас влиза в сила от датата на подписването на документа и автоматично ще престане да е в сила 12 месеца след датата на въвеждане на еврото в България, освен ако двете страни не се споразумеят за продължаване на срока.

spot_img

Реклама

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Френската полиция освободи Жерар Депардийо

Френската полиция освободи актьора Жерар Депардийо, който преди това...

Блинкън: Путин трябва да признае суверенитета, териториалната цялост и независимостtа на Украйна

Краят на руско-украинския конфликт зависи до голяма степен от руския...

Израел загрижен относно възможни заповеди за арест от МНС, свързани с войната в Газа

Израел изрази загриженост относно съобщенията, че Международният наказателен съд може да...

Съдът наложи 8 години затвор на мъж, нападнал с нож свой познат в София

По обвинителен акт на Софийска градска прокуратура (СГП) Стефан...

Украйна временно спира някои разпоредби от конвенцията за правата на човека

Украинските власти уведомиха Съвета на Европа за временното частично спиране...

Движение „Бузлуджа“ зове БСП да събере всички леви партии на 1 май

Обособилото се в БСП движение "Бузлуджа" иска ръководството на...

Момчил Терзийски е новият директор на Агенцията по кадастър

Със заповед на министъра на регионалното развитие и благоустройството...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Турция предлага помощ на Ирак да обезопаси границите си

Турция може да предостави техническа помощ на Ирак за...

Движение „Бузлуджа“ зове БСП да събере всички леви партии на 1 май

Обособилото се в БСП движение "Бузлуджа" иска ръководството на...

Затвор за гейовете и транссексуалните налага Ирак

Парламентът на Ирак в събота прие закон, криминализиращ еднополовите връзки...

Кремъл счита съдбата на Зеленски за предопределена

Кремъл счита съдбата на украинския президент Владимир Зеленски за...

Блинкън отново се отправя на турне в Близкия изток

Държавният секретар на Съединените щати Антъни Блинкън ще пътува...

Дупка в бюджета няма, уверява Асен Василев

Няма дупка в бюджета. Ако се правят разходи извън...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img