Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Дисертацията на Пламен Николов е предадена без задължителната информационна карта

От Висшата атестационна комисия (ВАК) през 2005 г. са предали дисертацията на Пламен Николаев Николов в Народната библиотека „Кирил и Методий“ и в тогавашния Централен институт за научно техническа информация (ЦИНТИ) без задължителната информационна карта. В тази карта се съдържат детайлите, свързани с нейната защита, съобщиха от Министерството на образованието и науката.

Това е изрично отбелязано в опис на дисертационни (хабилитационни) трудове, депозирани от ВАК, с номер № 91 от 16 май 2005 г., който се съхранява в Националния център за информация и документация (НАЦИД) към Министерството на образованието и науката (МОН) – наследник на ЦИНТИ. Документът се позовава на протокол № 13 от 18 октомври 2004 г. на научна комисия 12 на ВАК.

Това е причина за оскъдната информация за тази дисертация, налична в електронния Регистър на лицата, придобили образователна и научна степен „доктор“ и/или научната степен „доктор на науките“, на защитените дисертационни трудове и на хабилитираните лица в Република България“ (РАС) на НАЦИД.

Проверката е след множеството запитвания от медии, отправени до пресцентъра на МОН и до НАЦИД, пишат от ведомството. Дисертацията а Пламен Николаев Николов е налична в библиотеката на НАЦИД и от образователното министерство имат готовност да го публикуват, ако авторът се съгласи писмено.

До 2011 г. основните данни за лицата, придобили образователната и научна степен „доктор“, научна степен „доктор на науките„, както и за лицата, заемащи академична длъжност, първоначално са вписвани в поддържаната от ВАК документация и електронна база данни.

През 2011 г. тези данни са мигрирани в „Електронна база данни за защитените дисертационни трудове и списък на хабилитираните лица в Република България“ на НАЦИД съгласно чл. 3. от Правилника за прилагане на закона за развитие на академичния състав в Република България (Изм., ДВ, бр. 19 от 2011 г.).

Тогава са преместени и данните за Пламен Николаев Николов, които не са променяни от датата на мигриране – 12 юли 2011 г. 

Според промените в Правилника за прилагане на закона за развитие на академичния състав в Република България, сегашната електронната база данни е преместена в „Регистър на лицата, придобили образователна и научна степен „доктор“ и/или научната степен „доктор на науките“, на защитените дисертационни трудове и на хабилитираните лица в Република България“ (РАС), поддържан от НАЦИД.

Партидата на Пламен Николаев Николов в РАС е преместена на 3 октомври 2018 г. без никакви промени от първото й прехвърляне на 12 юли 2011 г.

Дисертацията на Пламен Николаев Николов постъпва в НАЦИД с цитирания вече опис №91/16.05.2005 година от ВАК. Тя е обработена и заведена във фонда на библиотеката на НАЦИД през септември 2005 г. с инвентарен № 135 в инвентарна книга № 3. В Книгата за движение на библиотечните фондове е под № 48 от 02.09.2005 г. Получила е сигнатура за хранилище 8487. През 2016 г. библиотеката на НАЦИД се присъединява към електронния каталог COBISS и след мигриране на библиографското описание на дисертацията се вписва сигнатурата и инвентарния номер, което може да се види на следния линк: https://plus.bg.cobiss.net/opac7/bib/1262594276#full„, пишат от МОН.

Припомняме, че в петък, 30 юли 2021 г. номинираният депутат от партия „Има такъв народ“ Пламен Николов взе мандата за съставяне на правителство. Неговата кандидатура бе абсолютна изненада за всички, тъй като от ИТН до последно криеха името на този си кандидат за премиер след като Слави Трифонов отзова предишната номинация за кабинет начело с бившия министър от Тройната коалиция Николай Василев.

spot_img

Реклама

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Съд в Париж осъди сепаратист от ЕТА

Егоиц Урутикоетксеа получи 2 години условно

Дипломатическата война между Русия и Латвия продължава

Кремъл реши да изгони двама латвийски дипломати

Русия удари село в Донецка област – има жертви

В резултат на ракетна атака срещу село Удачное в Донецка...

Великобритания праща бомби с лазерно насочване в Украйна

Новият пакет военна помощ на Обединеното кралство за Украйна ще...

Путин разкри: Първата ми визита в чужбина ще е в Китай

Руският президент Владимир Путин обяви в четвъртък намерението си да...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Румен Радев: Решението за либерализацията най-сетне се случи със сериозно закъснение

Същите хора, които отхвърлиха ветото върху промените в Закона...

Евродепутатите се разтревожиха от руските имоти в България

Европейският парламент призовава за твърд отговор срещу руската намеса. Евродепутатите...

„Зелено движение“ било изолирано от ПП-ДБ

"Зелено движение" беше изолирано от ПП-ДБ. Това заяви пред...

ИТН има готов отбор да побеждава

"Има такъв народ" има готов отбор да побеждава. В...

Веселин Кожухаров оглави Агенцията за социално подпомагане

Веселин Кожухаров оглави Агенцията за социално подпомагане. Той заменя...

Армения върна 4 села на Азербайджан

Разположени на тяхната обща граница

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img