https://www.gerb.bg/bg

Делян Добрев: Разговори за кабинет да се водят преди изборите

Снимка: архив БГНЕС

Разговорът за бъдещото управление с мандат от 49-то Народно събрание трябва да се води още по време на предизборната кампания. Това е мнението на Делян Добрев, ГЕРБ, макар и няколко пъти в рамките на участието си в студиото на Нова телевизия посочи, че това е негово лично мнение. Защо трябва да се бърза, според Делян Добрев – защото президентът Радев бързо-бързо ще раздаде мандатите и ще се отиде на още едни избори в края на лятото, а през есента ни предстоят и местни избори.

Той коментира и че не одобрява вариант „експертно правителство“, тъй като при експертните кабинети се губи отговорността и ако управлението е неуспешно, партиите се дистанцират от него и ще се скрият с оправданието за неправилния избор на експерти. Кабинетът трябва да бъде от политици, защото, отбеляза Делян Добрев.

В отговор на въпрос дали санкционираният по американския закон „Магнитски“ бивш министър на финансите и член на ГЕРБ Владислав Горанов ще е в листите на партията за изборите, Делян Добрев отбеляза, че Горанов не е министър и не е член на ръководните органи на политическата сила от повече от две години и на поредицата от избори в този период не е бил листите.

Защо изведнъж сега решихте, че трябва да е в листите? Още преди 3 г. сме решили, че той е изиграл своята роля в партията, дал е каквото може. Ако не беше Владислав Горанов, нямаше да сме в чакалнята на еврозоната, заяви Добрев видимо раздразнен от въпроса и посочи, че трябва да се отчете положителното направено от Влади Горанов, включително и това, че при неговото управление инфлацията е била между 0 и 2% и се е правел по един бюджет годишно.

И политикът от ГЕРБ започна да гони джендъри из студиото, атакувайки политическите си опоненти от коалиция ПП-ДБ Кирил Петков и Атанас Атанасов, които бяха гости в сутрешния блок преди него: „Идват по двама в студиото, защото не могат да разберат дори кой в кое студио да ходи, а и ходят като еднополови двойки„.

По думите на Добрев ПП и ДБ въобще не осъзнават реалността, в която живеем. Тяхната програма не е програмата на обществото и народа, заяви Добрев и настоя, че темата е инфлацията и обедняването на народа, а не „тинтири – минтири“ теми като главния прокурор и съдебната реформа.

Дори за цените и инфлацията не можаха да отговорят нищо конкретно. Заради войната инфлацията в Европа е 8%, а в България е 20% две поредни години. Хората обедняха от управлението на Кирил Петков, допълни Добрев.

В тези ТЕЦ-ове няма нищо държавно, така че държавата да е отговаряла. Според мен тази тема е прекалено сложна и затова се включва Европейската прокуратура. Това каза Делян Добрев от ГЕРБ по повод разследването на европрокуратурата за злоупотреби при търговията с вредни емисии. Според него по-скоро на въпроси трябва да отговаря министър на околната среда и водите като по-запознат.

Попитан дали знае кой е собственик на ТЕЦ „Брикел“, той посочи: „Не съм проверявал документите, доколкото знам, Ковачки е само консултант там“, а на въпрос за собственика по документи „възрастен британски гражданин„, заяви: „Ако е възрастен британски гражданин значи е възрастен британски гражданин„.

spot_img
spot_img
Софи Димитрова
Софи Димитроваhttp://news24sofia.eu
Софи Димитрова се присъединява към екипа на Информационна агенция News24 през април 2019 година.

Още от рубриката

Индия напълно изтегля войниците си от Малдивите

Индия изтегли всичките си войници от Малдивите преди крайния...

Най-малко 50 души са загинали при наводнения в Афганистан

Най-малко 50 души са загинали в Афганистан при наводнения...

Медведев предупреди: Русия може да атакува не само Украйна

Целта на планираните ядрените учения е да се оттренира...

Галъп: Около 3,6% от избирателите няма да подкрепят никого

Към началото на месец май сигурността на гласуване на...

48 деца се натровиха след хапване на сандвичи с яйца и сирене в градина в Сливен

Ръководството на детска градина "Елица" в Сливен е информирало...

САЩ подготвят нов пакет военна помощ от 400 милиона долара за Украйна

Съединените щати ще обявят нов пакет от военна помощ...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Русия отново свалила ракети ATACMS над Крим

Не се съобщава за пострадали хора и нанесени щети

Предадоха на съд младеж, пребивал системно непълнолетната си приятелка

23-годишен младеж се изправя пред Темида. А.И. е привлечен...

Володимир Зеленски: Киев свали още един руски Су-25

На 4 май 2024 г. украински военнослужещи унищожиха още...

ВМРО-ДПМНЕ води убедително на изборите в РСМ (ОБНОВЕНА)

СДСМ остава трета, при над 60% обработени книжа

„Хамас“ за първи път склонен на примирие с Израел

Палестинското движение "Хамас" е готово да се съгласи с...

Мъж се вряза с колата си в Белия дом и загина

Шофьор загина, след като се блъсна с колата си...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg
https://www.gerb.bg/bg