БСП иска оттегляне на Петър Илиев за вътрешен министър, за да дадат подкрепа за кабинет

Views 55933
0 0
Снимка: БГНЕС

На брифинг на „Позитано 20“ Нинова показа документа и заяви, че в него са залегнали всички предложения на столетната партия. Първата стъпка е да има писмен документ за това какво ще правим в един бъдещ парламент и бъдещо правителство, като това е извървяно успешно, категорична бе Корнелия Нинова.

Нинова изтъкна, че съставът на Министерски съвет е отговорност на мандатоносителя, като социалистите няма да предлагат министри, не се пазарят за места и постове. БСП ще направи предложение до Националния съвет на партията – ИТН да преосмисли решението за кандидата за премиер и министър на вътрешните работи Петър Илиев. Ако кандидатурата не бъде оттеглена, БСП няма да подкрепят ИТН за кабинет. Социалистите не дават срокове за оттеглянето на кандидатурата на Петър Илиев, като се надяват молбата им да бъде удовлетворена.

Нинова не даде конкретен отговор на журналистическите въпроси какво в първата телевизионна изява на Петър Илиев ги е накарало да поискат от ИТН да бъде заменен. БСП не си сменя поведението и позицията спрямо другите партии. Не, от началото до край ние следваме нашата линия и взимаме решенията през колективните органи, подчерта Нинова.

Контакти и информация за автора:

Репортер по темата: Тодор Стефанов

Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

МВнР: Пожарът в Атина е ограничен

В Атика пожарът е ограничен, но остава опасност от вторично възпламеняване на огнищата. По информация на посолството ни в Атина от днес се възстановява движението по участъка от пътен възел Агиос Стефанос в посока Ламия и жп-движението от Атина до Метеора. Засега са спрени единствено редовните жп-линии от Атина до Евбея. […]