Бойко Борисов в Доспат: ЕС винаги намира правилните решения (ОБНОВЕНА)

Views 5668
0 0

Европейският съюз винаги намира правилните решения и с Великобритания ще има споразумение. Има договор и ще продължим да работим заедно.

Това заяви премиерът Бойко Борисов по време на посещението си в новата компостираща инсталация за отпадъци в Барутин, община Доспат. Тя е изградена по Оперативната програма „Околна среда“ на стойност 9,654 млн. лева, съобщиха от Министерския съвет.

Повод за думите му е вероятната сделка за търговското споразумение за Брекзит.

Премиерът Борисов изтъкна, че постигнатото споразумение между ЕС и Великобритания е изключително важно, тъй като имаме хиляди български студенти и работещи наши сънародници там, а хиляди англичани притежават имоти в България и често им се налага да пътуват.

Българският премиер заяви за преговорите по излизането на Великобритания от ЕС:

Истински поздравявам и Урсула фон дер Лайен, и Мишел Барние, нашият преговарящ от името на ЕС, както и Борис Джонсън, който направи необходимото да имаме споразумение. Това е един хубав ден за Европа като цяло.

Новата компостираща инсталация в Барутин ще обслужва пет общини – Девин, Борино, Сатовча, Сърница и Доспат.

Родопите са основен приоритет на правителството наред с образованието и здравеопазването, каза Борисов.

За развитие на новия градски център в Доспат са дадени 4,5 млн. лева през 2019/2020 г. Той е разположен на 13 декара площ. Финансирането е отпуснато от Министерския съвет в рамките на настоящата и миналата година.

В местното училище учат 300 ученици.

Важно е хората във всяко едно населено място да виждат помощта от българската държава, заяви Бойко Борисов.

Междувременно шофьор на линейка в Доспат каза, че не е получил обещаните 1000 лв. за хората, които работят на първа линия с коронавируса.

Аз съм ти пратил 83 млн., сега да видим кой ти ги е задържал, отговори премиерът Бойко Борисов.

Думите се чуха от хората, които гледаха излъчването през „Фейсбук“ профила на премиера на неговата разходка из центъра на Доспат, който се ремонтира.

По думите на мъжа директорът на спешния център в Смолян не давал бонусите с обяснението, че хората не работят достатъчно. Борисов каза, че месечно 80-90 млн. лв. се дават за работещите на първа линия, и обеща да провери случая.

Той цитира поговорката: „Царят дава, пъдарят не дава„.

Вероятно този диалог е наблюдаван и от здравния министър Костадин Ангелов, който се ангажира да провери случая.

Контакти и информация за автора:

Екип на News24sofia.eu

News24sofia.eu е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания „Нюз 24“ ЕООД. Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал News24sofia.eu е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, News24sofia.eu винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. News24sofia.eu показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

Два полета от Лондон кацат в София

И пътниците с отрицателни тестове са под карантина