Борисов се хвали с 32% по-малко болни от COVID-19 у нас при ръст на пандемията в света

Views 53026
0 0
Снимка/източник: БГНЕС

България бележи 32.8% спад в заболеваемостта от COVID-19 в сравнение с последните две седмици. Това съобщава премиерът Бойко Борисов във Фейсбук, позовавайки се на данните на Европейския център за превенция и контрол на заболяванията.

Той изтъква, че за същия период в Хърватия заразените са се увеличили със 181%, във Франция – със 106%, в Нидерландия – с 46%, а в Гърция – с 51%.

Докато пандемията в целия свят расте, България е една от малкото страни, които я управляват правилно, подчертава Борисов.

Той напомня, че страната ни първа е въвела ограничителни мерки, които са били гъвкави и така икономиката е продължила да работи.

Реорганизирахме индустрията си, презапасихме се със защитни средства и лекарства. Гарантирахме, че болниците ще издържат на натиска, посочва премиерът и допълва, че благодарение на разумната си финансова политика държавата продължава да отпуска средства за социално-икономически мерки в отговор на кризата.

В момент, в който световните икономики отчитат рекорден спад, ние подпомагаме индустрията, гражданите, увеличаме доходите и строим в цялата страна. И всичко това – без да сме теглили заем, обобщи той.

Контакти и информация за автора:

Репортер по темата: Димитър Иванов

editor
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

Нинова пита къде са 2 млрд. лева от Сребърния фонд

50 лв. за пенионерите е подигравка с труда им. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова по повод новината от по-рано днес, че всички пенсионери ще получат добавка от 50 лева към пенсиите си за септември. Според нея истинското решение на въпроса с ниските доходи на възрастните хора е преизчисляване […]