https://www.gerb.bg/bg

Борисов критикува правителството на Петков за колебливата позиция по отношение на Украйна (ВИДЕО)

Снимка: архив пресцентър ПП ГЕРБ

Лидерът на ГЕРБ, Бойко Борисов, изрази остра критика към правителството на Кирил Петков, обвиняйки го, че не предприема никакви действия за помощ на Украйна. В изказването си в Плевен по повод откриването на регионалната академия на Младежи ГЕРБ, Борисов подчерта, че въпреки кризата в Украйна, кабинетът на Петков не е предприел конкретни мерки за подпомагане на страната, дори се хвалийки, че не е изпратил патрони в конфликтната зона.

Борисов сподели кореспонденцията с министър Тагарев, която той тълкува като бързане преди предстоящото посещение на външния министър Денков в Украйна. Той изрази недоумение и по отношение на яснотата на правителството относно изпращането на БТР-и за подпомагане на Украйна.

До понеделник-вторник Борисов очаквапремиерът Николай Денков и вицепремиерът и външен министър Мария Габриел да направят преглед на министрите и да предоставят на партиите отчета за свършената работа. „Абстрахираме се кой от коя партия е, защото ние имаме само едно министерство„, каза от Плевен лидерът на ГЕРБ.

Има все още някаква комуникация между нас в (не)коалицията, но доверието е паднало до ледена епоха и не съм оптимист, защото тяхната тактика е ясна. Внимателно слушах лекция на Кирил Петков от Харвард, как се постигат цели и той се справя брилянтно в момента с това. Според обучението се поставя една червена линия и казваш, че по никакъв начин няма да отстъпиш. И вкарваш всички медии, говорители, анализатори да спорят на практика по една на практика несъществена тема. Петков е брилянтен стратег да принуди противника му да върви по неговата свирка„, смята Борисов.

Петков има всичко и иска още. Държат се като в предизборна кампания, все едно досега не сме им подкрепяли кабинета. Ако постигането на разбирателство се окаже невъзможно, страните се договарят заедно с изборите на европарламент да се проведат и предсрочни парламентарни избори„, каза той.

Ако не беше тази лекция, която ми изнесе Кирил Петков, може би нямаше да се усетя. По един брилянтен начин ми взе всичко. И като каже сега: „Добре, ето, оставете си Габриел външен министър…“ Но тогава, ако те имат финансите – ние трябва да имаме поне в агенциите 50:50. Областните управители – 50:50 и т.н. И ние ще ги продължим тези разговори. На пръв поглед наивен меморандум, малко притискащ ГЕРБ, но той е за пред публиката и си изиграва своята роля. Да им кажа следващия ни ход, ние в училището в Банкя, също сме се учили да не се огъваме. Като кажат това, ние ще отидем на втората част на меморандума – 50:50 всички министерства. Министър – зам.-министър!“, каза Борисов.

Някакви атове, коне, магарета се ритат, Асен Василев си мълчи и само сменя – шефове на митници, териториални шефове, той всичко, което имаше ГЕРБ, поголовно отстрани. Нека сега мислят за нашата тактика след понеделник, когато Габриел и Денков дадат оценката на министрите„, каза още Борисов.

Борисов коментира и Христо Иванов заради регулаторите.

Когато Христо Иванов беше с Нинова коалиционен партньор, защо не смениха регулаторите – всичките с изтекъл срок? Най-вероятно отговорът е: трябваше да ги делим на четири, а сега с тебе – може да ги делим на две. Ако може и мене да ме няма, да са само те„!

spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

РЕКЛАМА

spot_img
Софи Димитрова
Софи Димитроваhttp://news24sofia.eu
Софи Димитрова се присъединява към екипа на Информационна агенция News24 през април 2019 година.

Още от рубриката

МОН предлага по-голяма зимна за ваканция за сметка на 4 други почивни дни

Две по-дълги ваканции през новата учебна година предлага Министерството...

Костадинов: Съдебната реформа отиде в кошчето

Това, че съдебната реформа отиде в коша за боклук...

Системата на Центъра за градска мобилност в София се срина

Системата на Центъра за градска мобилност в София се...

КС отмени съдебната реформа и се раздели за правомощията на президента

Конституционният съд се произнесе с решение по конституционно дело...

Парламентът даде мандат за ускоряване приемане на еврото в България

Депутатите приеха проект на решение за ускоряване и завършване...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Над 350 украинци осъдени в Русия за престъпления срещу цивилни в Донбас

Повече от 500 бойци от въоръжените сили на Украйна...

Сражения в Южна Газа, израелски атаки и в централните райони

Израелските сили се сражават срещу палестински бойци в Рафах...

Френските служби ще пазят денонощно израелските атлети на Олимпиадата

Израелските спортисти ще получат 24-часова защита по време на...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg