Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Борисов критикува правителството на Петков за колебливата позиция по отношение на Украйна (ВИДЕО)

Снимка: архив пресцентър ПП ГЕРБ

Лидерът на ГЕРБ, Бойко Борисов, изрази остра критика към правителството на Кирил Петков, обвиняйки го, че не предприема никакви действия за помощ на Украйна. В изказването си в Плевен по повод откриването на регионалната академия на Младежи ГЕРБ, Борисов подчерта, че въпреки кризата в Украйна, кабинетът на Петков не е предприел конкретни мерки за подпомагане на страната, дори се хвалийки, че не е изпратил патрони в конфликтната зона.

Борисов сподели кореспонденцията с министър Тагарев, която той тълкува като бързане преди предстоящото посещение на външния министър Денков в Украйна. Той изрази недоумение и по отношение на яснотата на правителството относно изпращането на БТР-и за подпомагане на Украйна.

До понеделник-вторник Борисов очаквапремиерът Николай Денков и вицепремиерът и външен министър Мария Габриел да направят преглед на министрите и да предоставят на партиите отчета за свършената работа. „Абстрахираме се кой от коя партия е, защото ние имаме само едно министерство„, каза от Плевен лидерът на ГЕРБ.

Има все още някаква комуникация между нас в (не)коалицията, но доверието е паднало до ледена епоха и не съм оптимист, защото тяхната тактика е ясна. Внимателно слушах лекция на Кирил Петков от Харвард, как се постигат цели и той се справя брилянтно в момента с това. Според обучението се поставя една червена линия и казваш, че по никакъв начин няма да отстъпиш. И вкарваш всички медии, говорители, анализатори да спорят на практика по една на практика несъществена тема. Петков е брилянтен стратег да принуди противника му да върви по неговата свирка„, смята Борисов.

Петков има всичко и иска още. Държат се като в предизборна кампания, все едно досега не сме им подкрепяли кабинета. Ако постигането на разбирателство се окаже невъзможно, страните се договарят заедно с изборите на европарламент да се проведат и предсрочни парламентарни избори„, каза той.

Ако не беше тази лекция, която ми изнесе Кирил Петков, може би нямаше да се усетя. По един брилянтен начин ми взе всичко. И като каже сега: „Добре, ето, оставете си Габриел външен министър…“ Но тогава, ако те имат финансите – ние трябва да имаме поне в агенциите 50:50. Областните управители – 50:50 и т.н. И ние ще ги продължим тези разговори. На пръв поглед наивен меморандум, малко притискащ ГЕРБ, но той е за пред публиката и си изиграва своята роля. Да им кажа следващия ни ход, ние в училището в Банкя, също сме се учили да не се огъваме. Като кажат това, ние ще отидем на втората част на меморандума – 50:50 всички министерства. Министър – зам.-министър!“, каза Борисов.

Някакви атове, коне, магарета се ритат, Асен Василев си мълчи и само сменя – шефове на митници, териториални шефове, той всичко, което имаше ГЕРБ, поголовно отстрани. Нека сега мислят за нашата тактика след понеделник, когато Габриел и Денков дадат оценката на министрите„, каза още Борисов.

Борисов коментира и Христо Иванов заради регулаторите.

Когато Христо Иванов беше с Нинова коалиционен партньор, защо не смениха регулаторите – всичките с изтекъл срок? Най-вероятно отговорът е: трябваше да ги делим на четири, а сега с тебе – може да ги делим на две. Ако може и мене да ме няма, да са само те„!

spot_img

Реклама

spot_img
Софи Димитрова
Софи Димитроваhttp://news24sofia.eu
Софи Димитрова се присъединява към екипа на Информационна агенция News24 през април 2019 година.

Още от рубриката

Делегация на Пхенян е на визита в Москва

Севернокорейска делегация, водена от Ри Чол Ман, заместник министър-председател...

Първа реакция от Киев: Благодарим съюзници, заедно ще победим

Андрей Ермак, влиятелният ръководител на канцеларията на президента на...

Прокуратурата в Украйна разследва участието на военни в стрелба по полицаи във Виницка област

Винитската специализирана прокуратура в областта на отбраната на Южния...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Руски бомбардировач Ту-22М3 се разби в Ставрополски край

Руски свръхзвуков бомбардировач Ту-22М3 се разби в Ставрополски край, съобщи...

Дипломати очакват достойна реакция на Радев за исканата смяна на външния министър

Българското дипломатическо дружество е обезпокоено от партийно-политическия подход към...

„Хамас“ отхвърля предложението за примирие с Израел

Според израелската разузнавателна агенция "Мосад"

МВФ предупреждава за икономическите рискове от военните конфликти

Международният валутен фонд (МВФ) в петък не успя да издаде...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img