Берк Октай: Критиките са част от актьорството (СНИМКИ)

Представяме ви част от отговорите му относно актьорската професия и бъдещето му планове

Views 48223
0 0

Популярният турски актьор Берк Октай изгря на корицата на януарския брой на списание „Şamdan +“ и даде любопитно интервю за изданието.

Представяме ви част от отговорите му относно актьорската професия и бъдещето му планове:

Можем ли да кажем, че 2023 г. започна добре за теб?

– След периода на пандемията изминалата година беше много успешна и специална за мен както в професионален, така и в личен план. Преживях много щастливи моменти и сега се надявам 2023 г. също да бъде прекрасна.

Изпълняваш главната роля в телевизионния сериал „Малък лъч светлина“. Какво значение има той за теб?

– Възприемам всички свои проекти като новородени бебета. Така е и с този – роди се, здрав е и продължава да расте. Това е поредица, в която съм вложил много усилия и към която съм силно привързан още от самото й начало.

Какво е мнението ти за персонажа, в който се превъплъщаваш?

– Фърат е много различен образ от всички, които съм интерпретирал до сега. С него не си приличаме особено. Моите реакции биха били много по-различни, ако попадна в ситуацията, в която той се намира.

Как се почувства, когато за пръв път се видя на екран?

– Бях много развълнуван и притеснен. В актьорството, както и в живота, колкото повече опит трупаш, толкова по-осъзнат ставаш. Например, в първите си изяви се фокусирах прекалено много върху това как изглеждам физически, но с времето разбрах, че много по-важно е да успея да пресъздам правдоподобно емоционалното състояние на героя си.

Получавал ли си лоши отзиви за играта си?

– Те са част от тази професия. Ние актьорите сме гости в домовете на зрителите и трябва да бъдем отворени към критиките. Изпълняваме много специфична дейност и винаги част от публиката ще хареса представянето ни, а друга – не. Мисля, че е много ценно и добрите, и лошите отзиви да бъдат използвани по градивен начин.

Изпълнил ли си целите си в кариерен план?

– Моята мечта беше работата ми да бъде оценена и да участвам в много проекти. Поглеждайки назад към 20-годишната ми екранна кариера, мога да кажа, че постигнах това.

Имаш славата на много дисциплиниран актьор. Винаги ли си толкова отдаден на професията си или имаш и моменти, в които не успяваш да дадеш най-доброто от себе?

– Аз съм личност, която много уважава работата и колегите си. На снимачната площадка възприемам целия екип като зъбно колело, в което всеки от нас има своята роля за неготово успешно завъртане. Ако някой не изпълни своята задача, всички ще се провалим. Затова смятам, че взаимното уважение е най-важното условие за работата в екип.

Как се поддържаш в оптимална форма? 

– Опитвам се да подбирам внимателно храната си и да спортувам по шест дни в седмицата, но заради натоварения ми работен график това не винаги е възможно.

От какво не би могъл да се откажеш?

– От моето семейство – жена ми и родителите ми.

Какво да очакваме от теб в бъдеще?

– Ще продължа да съм гост във вашите домове чрез сериалите, в които участвам.

Контакти и информация за автора:

Репортер по темата: Адриан Петков

Адриан Петков се присъединява към екипа на Информационна агенция News24 през април 2020 година.
editor
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

Голям брой участници и зрители събра вторият ден на фестивала "Сурва" в Перник (ФОТО ГАЛЕРИЯ/ВИДЕО)

За първи път в над 50-годишната история на "Сурва" маскарадните дефилета се провеждат три дни, като започнаха вчера