https://www.gerb.bg/bg

Байдън: Подходът на Нетаняху към войната в Газа е „грешка“

Президентът на САЩ Джо Байдън, снимка: EPA/TOM BRENNER / POOL

Подходът на израелския премиер Бенямин Нетаняху към войната в Газа е „грешка“, каза президентът на САЩ Джо Байдън в интервю, цитирано от „Ройтерс“.

Мисля, че това, което прави, е грешка. Не съм съгласен с неговия подход„, каза Байдън в коментар за Univision, американска испаноезична телевизионна мрежа.

Байдън също по-рано нарече бомбардировките на Израел в Газа „безразборни“, и военните му действия „надхвърлят границата“.

Миналата седмица Белият дом каза, че президентът по време на разговор с Нетаняху е заплашил да постави ултиматум за подкрепата на САЩ за офанзивата на Израел срещу предприемането на конкретни стъпки за защита на хуманитарните работници и цивилните. Това обаждане последва израелски въздушен удар, при който бяха убити седем служители, на групата за хуманитарна помощ World Central Kitchen.

Това, за което призовавам, е израелците просто да осигурят прекратяване на огъня, да позволят през следващите шест, осем седмици пълен достъп до цялата храна и лекарства, влизащи в страната„, каза Байдън в интервюто във вторник.

Военната кампания на Израел срещу Газа, е обект на нарастваща международна критика. Във вътрешен план Байдън също е изправен пред месеци на протести, от антивоенни активисти, мюсюлмани и арабски американци от цялата страна, които поискаха постоянно прекратяване на огъня в Газа и ограничения върху военната помощ на САЩ за Израел.

Израел е получил повече чуждестранна помощ от САЩ, отколкото която и да е друга страна след Втората световна война, въпреки че годишната помощ е минимална за две години от финансирането и военното оборудване, изпратено в Украйна след инвазията на Русия през 2022 г.

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

С какъв хеликоптер може да е пътувал Раиси?

Иранският президент и външният министър все още са в...

Турция и Саудитска Арабия са готови да помагат на Иран

Властите издирват хеликоптера на президента Раиси

Би Би Си: Какво означава „твърдо кацане“ в авиацията?

Терминът се използва основно от руските медии

Здравният министър отрече за лобистки натиск за частната болница „Мама и аз“

"Категорично нямаше лобистки натиск за разрешаване строежа на частната...

Военен камион се заби в бус с туристи на АМ „Тракия“

Шофьорът на камиона обяснил, че спирачките му отказали

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Москва не изключва да понижи дипломатическите отношения със САЩ

Москва не изключва понижаване на нивото на дипломатическите отношения...

Великобритания засилва киберсигурността около предстоящите избори

Киберспециалисти ще помогат на политици, служители на изборите и...

Има ли политическа воля за влизане в Еврозоната?

Поредният бляскав форум посветен на надеждите на България да...

Държавните университети затварят врати на 20 май в знак на протест

Протестните действия могат да прераснат в блокиране на пътища, предупреждава Съветът на ректорите

Кола уби възрастна жена на тротоар в Сливен

След опит да избегне удар с друг автомобил

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg