https://www.gerb.bg/bg

Българин в тежко състояние е спасен в Белгия след сигнал на тел. 112 у нас

Снимка: (архив) Тодор Стефанов, ИА „Нюз 24“ София / www.news24sofia.eu

Помощ на пострадал български гражданин е била оказана в белгийския град Шарлероа, след като служители на дирекция „Национална система 112“ са предали сигнал за припаднал български гражданин, получен на спешния телефон у нас в 06.16 ч. тази сутрин. Мъжът бил в тежко състояние, след като при падане си ударил главата, съобщиха от МВР.

Пострадалият успял да се обади на свой колега в България, който подал информацията на спешния номер. Сигналът веднага бил предаден от районния център на „Национална система 112“ в София на телефон 112 в Белгия, а от там – на Спешна медицинска помощ за оказване на необходимата адекватна помощ.

За последните 24 часа на спешния телефон у нас са постъпили 7 977 обаждания на граждани, от които 1 466 са били от компетентността на полицията.

Сред сигналите от денонощието е и подаденият от двамата младежи, спасени във Витоша. Към 21.00 часа снощи планински спасители откриват загубилите се две шестнадесетгодишни момчета в планината. Два часа по-рано те сигнализират на телефон 112, че са загубили ориентир. Благодарение на внедрената разширена мобилна локализация (Advanced mobile location – AML) младежите са открити за по-малко от два часа и са транспортирани до хижа „Алеко“.

spot_img
spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Северно сияние озари Румъния

В нощта на петък срещу събота, Румъния стана свидетел...

Йотова загрижена за спадa в изучаването на български в чуждите университети

Вицепрезидентът Илияна Йотова призова за възстановяване на влиянието на...

Удостоверяването на машините за гласуване ще приключи в срок, уверява МЕУ

Удостоверяването на машините за гласуване ще приключи в срок....

Русия се хвали с пет превзети села край Харков

Русия съобщи в събота, че нейните сили са превзели...

Лондон: Русия отново изпусна управлляема бомба в Белгород

На 4 май руски изтребител случайно е изпуснал боеприпас...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Синагоги и музей в Ню Йорк са получили бомбени заплахи

В най-малко три синагоги и в музей в Манхатън...

ООН даде зелен сигнал за Палестина

САЩ искат гаранции за сигурността на Израел

Над 1000 бомбени заплахи са получени за ден в училища и институции в Словакия

Над 1000 бомбени заплахи до училища и други институции...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg
https://www.gerb.bg/bg